Theatro Badminton 2012-2013‏

Το Θέατρο Badminton, ξεκινά την 7η θεατρική του περίοδο, με ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό που περιλαμβάνει σπουδαίες μετακλήσεις συγκροτημάτων και μεγάλες ελληνικές μουσικοθεατρικές παραγωγές.

Ανάμεσα στα άλλα, έχουμε την Οπερα του Θεάτου Στανισλάβσκι με 150 συντελεστές και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας με την Όπερα La Traviata γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι,

ένα αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ από τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, το Θέατρο Βαγκτάγκοφ με τη «Μασκαράτα» του Λέρμοντοφ, τους «Αγαμους Θύτες ..στο Γουδή», του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και το «Θα σε Πάρω να Φύγουμε» των Πυριόχου - Ευαγγελινού - Κατσαρού, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή αφιερωμένη στα χρυσά χρόνια της ελληνικής επιθεώρησης. Από φέτος, δε, το Θέατρο Badminton ανακοινώνει μια μεγάλη παράσταση για την επόμενη χρονιά 2013-2014, ένα μιούζικαλ για τη Σοφία Βέμπο με την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα.
Η θεατρική σεζόν 2012 - 2013 στο Θέατρο Badminton άνοιξε με την παράσταση της Πέμης Ζούνη «17:37 Πειραιάς - La Boca» και συνεχίστηκε με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Θέμη Μουμουλίδη.

Ακολουθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - FUERZA BRUTA - LOOK UP!

Μια φανταστική, ανατρεπτική παράσταση, από τους δημιουργούς του De La Guarda! Μια ρυθμική δόνηση που παρασύρει, μια οπτική έκρηξη που μας αφήνει άφωνους όσο η ασταμάτητη δράση εκτυλίσσεται ανάμεσα στο κοινό. Για πρώτη φορά, οι θεατές όρθιοι στη σκηνή του Badminton θα απολαύσουν την υγρή εμπειρία του Fuerza Bruta λίγα μόνο εκατοστά πάνω από τα κεφάλια τους.

ΚΟΙΤΑ ΨΗΛΑ! Και όχι μόνο...

11-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-GRIGOROVICH BALLET «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ»

Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς, (7 χρόνια χορογράφος στα Μαριίνσκι και 31 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, όπου συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα ως χορογράφος), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από τα μοναδικά sold out του περασμένου φθινοπώρου με τον «Σπάρτακο» και τη «Λίμνη των Κύκνων», για να παρουσιάσει με 100 συντελεστές μια υπερπαραγωγή, τη χορογραφία του για την «Ωραία Κοιμωμένη»!

3-4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-BALLET FLAMENCO DE ANDALUCIA

Το πιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φλαμένκο της Ισπανίας έρχεται στο Badminton για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά «Metáfora», που έως τώρα έχει ενθουσιάσει το κοινό κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα θέατρα που έχει φιλοξενηθεί ανά τον κόσμο. Το πολυβραβευμένο μπαλέτο, με οδηγό τον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ruben Olmo, μας ξεναγεί στο ρυθμό, τον καημό και το πάθος της Ανδαλουσίας, γενέτειρας του φλαμένκο, με μια αναδρομή στην τέχνη του φλαμένκο, από την αρχέγονη καταγωγή του ως τις σύγχρονες εκδοχές και επιρροές του.

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-«ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ»

Η σειρά συναυλιών «Τα Θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που επιμελείται ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ξεκινά μ
Keywords
Τυχαία Θέματα