The cleaners @Cinedoc

Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ The cleaners του Κωνσταντίνου Γεωργούση, ανοίγει απόψε στις 8 στο γαλλικό ινστιτούτο, Σίνα 31, το φετινό Cinedoc.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γεωργούσης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε τα εξής:

«Η ταινία προέκυψε ως η διπλωματική μου εργασία στη σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης της Μ. Βρετανίας και τα γυρίσματα έγιναν κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. Ακολουθεί την καθημερινότητα ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

και του κέντρου της Αθήνας, την δράση και την καθημερινότητά τους. Η δράση και η κουλτούρα των μελών που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται με τη συγκατάθεσή τους, την επιδεικνύουν περήφανα, κι ανήκουν στην ευρύτερη κουλτούρα της Χρυσής Αυγής, της οποίας το αποκορύφωμα με δραματικές συνέπειες, το είδαμε αυτές τις ημέρες, με τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα και την αποκάλυψη πολλών ενεργειών. Είναι ένα ντοκιμαντέρ καθαρής παρατήρησης, γιατί εγώ δεν κάνω ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης, με συνεντεύξεις και ιστορικά αρχεία ».

Η ταινία, που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο το καλοκαίρι, ακολουθεί μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο 2012.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ στις 9.30 θα παιχτεί το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού», το οποίο παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία 4 υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Είσοδος 6 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα