Tales from the Neverland

Η 5η έκθεση του προγράμματος Εxploding με τίτλο Tales from the neverland του ζωγράφου Άγγελου Αντωνόπουλου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναιών, στο πάρκο Ελευθερίας. Το πρόγραμμα εκθέσεων επιμελείται η Ρεγγίνα Αργυράκη. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος μίλησε στη Νάνσυ Αγγελοπούλου.

Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα "τί πραγματικά βλέπουμε;" σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα,
με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν - γνωσιακά τουλάχιστον - τον ασκό του Αιόλου.»

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής των Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και του Β. Βασιλειάδη, σήμερα είναι καθηγητής και αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στο πρόγραμμα eXploding - Δυναμιτίζοντας την Εικόνα θα εκθέσουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Φωκάς (28/2-23-3), Γιώργος Σκυλογιάννης (2-25/5), Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Σπυριδούλα Πολίτη (27/6-20/7), Άγγελος Αντωνόπουλος (29/8 - 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης (26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς (5/12-28/12).
Keywords
Τυχαία Θέματα