«TANZheimer»

Το σώμα μπορεί να χορεύει για πάντα. Μία παράσταση για όσους πιστεύουν ότι ο χορός δεν έχει ηλικία. «Μετά το περσινό μας "ταξίδι" με τους ανθρώπους αυτούς, μας δημιουργήθηκε πολύ έντονα η ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι από κοινού, αφού ο τρόπος προσέγγισης του κινητικού κώδικα ήταν για εμάς αποκαλυπτικός. Αποτελεί μεγάλη ανατροπή και, συγχρόνως, φανερώνει τεράστια δύναμη το να μπορεί κανείς να αντιμετωπίζει δημιουργικά και ανοιχτά τις κινητικές του "αδυναμίες", συνδυάζοντάς τες με την εμπειρία, τη σοφία, τα ερεθίσματα και τις αφηγήσεις μιας ολόκληρης ζωής».

Έτσι προέκυψε η ιδέα της Χορευτικής

Ομάδας 65+ της Στέγης, που αποτελείται από άτομα που συμμετείχαν στους περσινούς κύκλους σεμιναρίων χορού. Αφού ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία, φάνηκε ξεκάθαρα η ανάγκη για περαιτέρω καλλιτεχνική εξέλιξη κάποιων μελών της ομάδας. Το φυσικό επακόλουθο ήταν η σύσταση μιας χορευτικής ομάδας με άτομα 65 ετών και άνω, που θα ετοιμάσει πλέον μια χορευτική παράσταση για να παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Με αυτό το στόχο, όλη τη σαιζόν η ομάδα θα υιοθετήσει πλήρως τις νόρμες και το πρόγραμμα μιας ομάδας χορού: Τρίωρες συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα, κατά τους τρεις πρώτους μήνες, και κατόπιν διαδικασία εντατικών προβών όσο πλησιάζει η παράσταση!

Στα πρώτα στάδια η ομάδα, μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών διαδικασιών, θα συλλέξει τις εμπειρίες, τις ιστορίες, τις μαρτυρίες και την ψυχική «παρακαταθήκη» των μελών της, στοιχεία που θα αποτελέσουν την κύρια πηγή έμπνευσης της σωματικής τους έκφρασης. Στη συνέχεια, οι χορευτές μαζί με τα μέλη της ομάδας Αερίτες θα συνδημιουργήσουν τους κινητικούς συνδυασμούς που θα αποδώσουν καλύτερα το «υλικό» αυτό, δημιουργώντας τη δική τους πρωτότυπη χορογραφία με τίτλο "TANZheimer".

.
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Πατρίσια Απέργη (Ομάδα χορού Αερίτες)
Ιδέα - Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Χαρά Κότσαλη σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Κότσαλη
Εκτέλεση Παραγωγής: Ευαγγελία Βαϊακοπούλου

Ερμηνεύουν οι: Αμπατζόγλου Κορνηλία, Αρκουλή Σούζη, Ασλανίδου Ντέπη, Βάλιακα Μελίνα, Δαρούσου Φρόσω, Ζαχαρίου Γιούλη, Καλατζοπούλου Σοφία, Κυριμοπούλου Δέσποινα, Παπαστεργίου Αργυρώ, Πύρρου Πηνελόπη, Συλογίδου Στέλλα, Χατίρης Μιχάλης, Χειμωνά-Παπαδά Μαργαρίτα

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξη Κωστάλα για τη συνεισφορά του στην παράσταση.


Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Keywords
Τυχαία Θέματα