Sold out το Priority

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης, Έλληνας της διασποράς με πολύ μεγάλη πορεία στο εξωτερικό παρουσιάζει το Priority- ένα σόλο, το οποίο ερμηνεύει και χορογραφεί ο ίδιος- στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο κτίριο της οδού Πειραιώς 260 στον Ταύρο.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης μίλησε στην εκπομπή «Αθήνα Μ' ακούς;» και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

«Είναι μεγάλη μου χαρά να δείχνω τη δουλειά μου στην Ελλάδα γιατί αγαπώ πάρα πολύ τη χώρα μου. Με συγκινεί το γεγονός οτι

το ελληνικό κοινό θα ανακαλύψει τη νέα μου δουλειά. Είναι ένα σόλο, χορογραφώ και χορεύω εγώ με τον τίτλο " Priority" και είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο Φ.Αθηνών.

Είναι αρκετά δύσκολο να χορογραφώ και να χορεύω ταυτόχρονα γιατι συνδυάζω δυο ταυτότητες, τη τελευταια 10ετία χορογραφώ, έχω μια κάλυψη εκτός σκηνής ,δημιουργώ και βλέπω τα έργα μου επι σκηνής. Το να είμαι εγώ ο ίδιος πάνω στη σκηνή χρειάζεται μεγαλύτερο συντονισμό, μεγαλύτερη πειθαρχία και όχι μόνο για να ελέγξω τον εαυτό μου ως εμπνευστή αλλα να μπορώ να αφουγκραστώ και το σύνολο μέσα στο οποίο σκηνοθετούμε. Άρα υπάρχει μια διπλή ταυτότητα η οποία δυσκολεύει λίγο τα πράγματα. Είναι ένα σόλο, ήθελα να κάνω ένα σόλο για εμένα.

Σήμερα είμαι 44 ετών, δεν ανεβαίνω συχνά στη σκηνή.Όταν είχαμε μια κουβέντα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, τον κύριο Λούκο για το τι θα κάνω, του πρότεινα να κάνω μια δουλειά επάνω μου, ώστε να μπορέσω να ξαναδώ τον εαυτό μου μέσα στη πορεία των 10 ετών που χορογραφώ.

Το Priority ουσιαστικά είναι ένας τίτλος που δανείστηκα απο μια ονομασία ενός μπάρ στην Ιεράπετρα μου μεσουρανούσε τη δεκαετία του '80 και μέσα σ' αυτο εγώ σκίρτησα ερωτεύτηκα, έμαθα, έζησα μέσω του σώματος μου.

Έγω πάντα χόρευα, εκφραζόμουν. Η σωματικότητα μου εκεί άρχισε να ανθίζει, μέσα σ' αυτό το μπαρ. Ήθελα να γυρίσω στα παλιά, να γυρίσω λίγο πίσω και να δω η μνήμη πως έχει μείνει. Αυτο διαπραγματεύται το έργο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα