Sold Out

Μια εξαιρετική παραγωγή του Εθνικού θεάτρου, ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου ολοκληρώνει τη διαδρομή της με τον καλύτερο τρόπο.

Μια δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή στο Ηρώδειο, αφού τα μαγικά χαρτάκια της Πέμπτης εξαντλήθηκαν αμέσως.

Το μολιερικό έργο φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Λευτέρη Βογιατζή.

Η κατάχρηση εξουσίας των ισχυρών, το «απλώνω το χέρι μου και παίρνω αυτό που σού ανήκει, απλώς επειδή μπορώ», αλλά και η δουλική συμπεριφορά όσων περιβάλλουν αυτούς που έχουν τη δύναμη, θίγονται

έμμεσα, μέσα από το ευρυματικό κείμενο του έργου του Μολιέρου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε το ενδιαφέρον των 10 χιλιάδων θεατών που το παρακολούθησαν στις 4 και 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Ο Γάλλος κωμωδιογράφος, εμπνευσμενος από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον Αμφιτρύωνα του Πλαύτου, μετέτρεψε τον μύθο του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης σε μια απολαυστική κωμωδία.

Ίντριγκες, ανατροπές, πάθη και χιούμορ κυριαρχούν στο έργο αυτό του Μολιέρου, όπου ο Διας παίρνει τη μορφή του Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης. Όταν όμως εμφανίζεται ο πραγματικός Αμφιτρύωνας, τότε ακολουθούν μια σειρά από χαοτικά επεισόδια!

Τον ρόλο του Αμφιτρίωνα ενσαρκώνει ο Γιώργος Γάλλος. Της Αλκμήνης, η Αμαλία Μουτούση η οποία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου και είπε, ότι το έργο με ένα πολύ ωραίο τρόπο καταφέρνει να περάσει το απιχνίδι της εξουσίας. «Βλέπουμε το σκληρό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των ανθρώπων και το πως οι άνθρωποι είναι πιασμένοι στη φάκα», είπε χαρακτηριστικά.

Η κωμωδία του Μολιέρου γράφτηκε το 1668 και είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο, μετά την παράσταση του Δημήτρη Ροντήρη το 1948.

Keywords
Τυχαία Θέματα