Ιταλία: Νέα κυβέρνηση με συνεργασία

Τη συγκρότηση κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός Ενρίκο Λέττα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Ναπολιτάνο. Όπως είπε, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετάσχει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως αντιπρόεδρός της. «Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση» χαρακτήρισε την νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα,
από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών.

Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο σημαντικό, επίσης, υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για προσωπικότητες που δεν είχαν έως τώρα καμία κυβερνητική εμπειρία.

Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.

Την Κυριακή το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Την Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.

«Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα