O Tύπος της Παρασκευής

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πύραυλος για το PSI"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκτόξευσε χθες «πύραυλο» για το περιβόητο PSI. Η απόφαση δικαιώνει Γερμανούς πολίτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη ζημιογόνα για αυτούς ανταλλαγή τίτλων το 2012 (το «κούρεμα σοκ») και πλέον μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο".

ΕΘΝΟΣ: "Νάρκη ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει

"μια νάρκη στο τετράμηνο πεδίο βολής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα ενεργοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχωρώντας από το τραπέζι των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο από Ε.Ε. με «μοχλό» την αποχώρηση ΔΝΤ"

Η εφημερίδα γράφει "αιφνιδιαστική «έξοδος» των στελεχών του ΔΝΤ που δεν δέχονται «πολιτική λύση» και ζητούν μέτρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Σταμάτησαν οι συνεδριάσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group μέχρι να επέλθει συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα, ΦΠΑ και ασφαλιστικό".

ΕΣΤΙΑ: "Κερδίζουμε χρόνο χάνουμε χρήμα!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις του Σύριζα έχει σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση του χρόνου. Τα περισσότερα μέλη της δεν συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στην εξουσία επί σχεδόν πέντε μήνες και συμπεριφέρονται ως να ανέλαβαν την διακυβέρνηση μόλις χθες".

Η ΑΥΓΗ: "Στοίχημα ενημέρωσης και δημοκρατίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο χρόνια μετά το σοκ του «μαύρου», χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής για να γιορτάσουν, να θυμηθούν όσους στο μεταξύ χάθηκαν, να σταθούν δίπλα στην ΕΡΤ που ξανάνοιξε συμβολίζοντας μια απελευθέρωση από τον βραχνά των μνημονιακών πολιτικών στον βωμό των οποίων είχαν θυσιαστεί 2.500 εργαζόμενοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Διορθώνουν αδικίες"

Η εφημερίδα γράφει "με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο απαλλάσσει από την υπερφορολόγηση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι θεσμοί προσγειώνουν την Αθήνα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε χθες να προσγειώσει και δημοσίως την Αθήνα στη σκληρή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γεφυρωθούν μεγάλες διαφορές σε ελάχιστο χρόνο με υποχωρήσεις, κυρίως, από την ελληνική πλευρά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμική λαϊκή απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - δανειστών"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ένα εντυπωσιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα και με μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, δόθηκε χτες το μήνυμα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ ότι η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού, θα βρουν ισχυρές αντιστάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ελπίδα για λύση, δοκιμασία για Τσίπρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελπίδες ότι θα λυθεί σύντομα το «ελληνικό πρόβλημα» γέννησε η τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ, αλλά ο δρόμος εξακολουθεί να είναι ανηφορικός: Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε χθες ότι θεωρεί ακόμα μεγάλες τις διαφορές με την Ελλάδα, σπέρνοντας αγκάθια στον δρόμο προς τη συμφωνία".

Kontranews: "Αλέξης, Μέρκελ και Ολάντ πέταξαν έξω το ΔΝΤ από την Ευρώπη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα τεράστιο βήμα για να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα η Ευρώπη από τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, κατάφεραν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ράλι 8,16% στο Χ.Α."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγη ώρα προτού ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπολύσει «βόμβες» κατά της Ελλάδας προκαλώντας εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο ολοκλήρωνε το «πάρτι» που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε «κινούμενη άμμο»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τακτικισμοί και πιέσεις κορυφώνονται, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 20ης Ιουνίου - οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, με απώτερο σκοπό να καμφθούν οι «κόκκινες γραμμές» εκατέρωθεν, ούτως ώστε η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές της να καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία που να καλύπτει τη χώρα μας".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα