Nέα εσωκομματικά πυρά

Νέα εσωκομματικά πυρά την ίδια ώρα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Με άρθρο του στο περιοδικό «Θέσεις» ο πρόσφατα παραιτηθείς από υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της».Τις περιόδους διακυβέρνησης Παπανδρέου, Παπαδήμου

και Σαμαρά περιλαμβάνει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, προκειμένου να αποδοθούν - όπως τονίζεται στην πρόταση - οι ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές. Η πρόταση ενδέχεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα.

«Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Ακόμη και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα της πρότασης, αλλά ξέχασαν να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.


Πολιτική πρόκληση η σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης, λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Άλλη μια εξεταστική στα γρήγορα για δημαγωγία και εσωτερική κατανάλωση» σχολίασε το Ποτάμι.
Ως προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσει «ως πλυντήριο για το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων» και την «αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων», για «να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει την πρόταση το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Πότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας;», είναι το ερώτημα που θέτει η Wall Street Journal, παρουσιάζοντας έναν οδηγό για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. «Να μείνει ή να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; - Οι επιλογές και οι συνέπειές τους», το σημερινό άρθρο των FT. «Εάν τελικά αποχωρήσουν οι Ελληνες από την Eυρωζώνη, αυτό μπορεί να μην είναι άσχημο για το ευρώ. Το Grexit ίσως αποτελέσει μια εποικοδομητική εξέλιξη για την Ευρώπη», δηλώνει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα