Moody΄s: Υποβαθμίζει τις Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan

Το αξιόχρεο των Morgan Stanley, Goldman Sachs, PΜorgan και Bank of New York Mellon υποβάθμισε κατά 1 βαθμίδα ο οίκος Moody΄s στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των οκτώ μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

Ο οίκος επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Bank of America, Citigroup, State Street Corporation και Wells Fargo & Co.

Οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις αυτών των τραπεζικών ομίλων έχουν επωφεληθεί από την παροχή κρατικής στήριξης, υπογραμμίζει η Moody΄s. Οι αποφάσεις του οίκου αντανακλούν τα ενισχυμένα εργαλεία τραπεζικής εξυγίανσης που διαθέτουν οι ΗΠΑ μέσω του νόμου Dodd-Frank και επηρεάζουν την υπόθεση της Moody΄s για την στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση.

"Θεωρούμε πως οι αρμόδιες για τις τράπεζες ρυθμιστικές αρχές έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου για την εκκαθάριση μιας μεγάλης τράπεζας που καταρρέει", σημειώνει ο Robert Young, managing director της Moody΄s. "Αντί να στηρίζονται σε κρατικά κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών, πιστεύουμε πως οι πιστωτές των τραπεζών θα υπόκεινται σε bail-in και συνεπώς θα σηκώνουν στις πλάτες τους αρκετό από το βάρος της ανακεφαλαιοποίησης μιας προβληματικής τράπεζας".

Keywords
Τυχαία Θέματα