Microsoft και Nokia μαζί

Ανακοινώθηκεεπίσημα σήμερα η ολοκλήρωση της εξαγοράςτου τμήματος συσκευών της Nokia από τηMicrosoft.

Η εξαγοράπου είχε αρχικά αναγγελθεί τον Σεπτέμβριοολοκληρώθηκε, με την αμερικανική εταιρείανα καταβάλει το ποσό των 3,79 δισεκατομμυρίωνευρώ για το τμήμα συσκευών της Nokia καιάλλα 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ για τηναπόκτηση διαφόρων πατεντών. Συνολικά,το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στα5,44 δισ. ευρώ (ή περίπου 7,2 δισ. δολάρια)

Με τηνολοκλήρωση της εξαγοράς η Microsoft

θααποκτήσει την κυριότητα της σειράςσυσκευών Lumia, που αντιπροσωπεύουν άνωτου 90% των πωλήσεων Windows Phones παγκοσμίως,θα αποκτήσει επίσης τη σειρά συσκευώνχαμηλού κόστους Asha, τη σειρά Nokia X πουχρησιμοποιεί μία τροποποιημένη έκδοσητου Android και όλες τις σειρές συσκευώνμε βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συνολικά,η Microsoft θα διαχειρίζεται πλέον τηνπαραγωγή και διάθεση πάνω από 200 εκατ.συσκευών κάθε χρόνο, ενώ θα «αποκτήσει»και επιπλέον 32.000 εργαζομένους,προερχόμενους από τη Nokia.

Ωστόσο,όπως έγινε γνωστό και από την επίσημηανακοίνωση της Nokia, από την συμφωνίαεξαιρείται το εργοστάσιο στο Chennai τηςΙνδίας, λόγω φορολογικών διαφορών μετην Ινδική κυβέρνηση.

Οιεγκαταστάσεις στο Chennai θα παραμείνουνιδιοκτησία της Nokia και θα αναλάβουν έναμέρος του μελλοντικού κατασκευαστικούέργου που θα ανατεθεί από τη Microsoft.

Επιπλέον,οι Nokia και Microsoft συμφώνησαν ώστε ναεξαιρεθεί της συμφωνίας και το εργοστάσιοπου βρίσκεται στο Masan της Κορέας. Ως εκτούτου το εργοστάσιο που σήμερα απασχολεί200 εργαζόμενους, θα κλείσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα