Metallon @gazARTE

Μερικές από τις διασημότερες κινηματογραφικές συνθέσεις κορυφαίων δημιουργών του 20ου αιώνα θα παρουσιάσει απόψε στις 21.00, στο gazARTE, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.O.A. Metallon.

Η τρίτη κατά σειρά συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παραδίδεται στην γοητεία μελωδιών που έγραψαν ειδικά για το σινεμά ο Νίνο Ρότα, ο Τσάρλυ Τσάπλιν (ο οποίος ως γνωστόν έγραφε τη μουσική για τις ταινίες του), ο Ένιο Μορικόνε, ο Τζον Γουίλιαμς,
ο Νικόλα Πιοβάνι, καθώς κι ο Γεράσιμος Λαβράνος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όμως κι εξίσου διάσημες μελωδίες του Άστορ Πιατσόλα και του Κάρλος Γκαρδέλ οι οποίες αν και δεν γράφτηκαν ειδικά για κάποια ταινία, έκαναν...μακρόχρονη καριέρα στο σινεμά αφού συνδέθηκαν με αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές πολλών και διαφορετικών ταινιών.

Αντίστροφη διαδρομή έκαναν τα τραγούδια που είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις για τον κινηματογράφο, τα οποία γρήγορα αυτονομήθηκαν και αγαπήθηκαν και ως αυθύπαρκτες δημιουργίες.

Μία επιλογή από αυτές τις μελωδίες εντάσσει το Metallon στο πρόγραμμά του, ως φόρο τιμής άλλωστε στον Μάνο Χατζιδάκι που διετέλεσε διευθυντής της Κ.Ο.Α. την περίοδο 1976-1982.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων

A ζώνη: 15€
Β ζώνη: 10€
Όρθιοι: 5€
Keywords
Τυχαία Θέματα