ING: Συγκρατημένα αισιόδοξη στις προβλέψεις

«Συγκρατημένα αισιόδοξη η ING για το έτος 2013» επισημαίνει σε ανάλυσή της η βελγική οικονομική εφημερίδα L' Echo, υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας, το 2013 θα είναι μια χρονιά σταθεροποίησης που θα λειτουργήσει μεταβατικά για την ανάκαμψη που αναμένεται το 2014.

Σύμφωνα με την Echo αν και πολλοί κίνδυνοι παραμένουν

-δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, άλυτα προβλήματα στην ευρωζώνη- η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας βελτιώνεται.

Η Echo επισημαίνει τον "καθησυχαστικό ρόλο" που έπαιξε η ΕΚΤ στην ευρωζώνηκαταφέρνοντας να σταματήσει τη φυγή τραπεζικών καταθέσεων από τις χώρεςτης περιφέρειας και να μειώσει τα ασφάλιστρα κινδύνου του χρέους αυτών των χωρών. Η κατάσταση ωστόσο παραμένει εύθραυστη, τονίζει το άρθρο της εφημερίδας.

Οι διαφορές (κόστος εργασίας, ανταγωνιστικότητα, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) μεταξύ των χωρών που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και των χωρών της περιφέρειας παραμένουν πάντως σημαντικές.

Τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας υπονομεύουν την ανάπτυξη, η κτηματομεσιτική αγορά παραμένει ευάλωτη, ιδίως στην Ισπανία ηοποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει τη βοήθεια της Ευρώπης κατά τοπρώτο τρίμηνο του 2013, σχολιάζει η εφημερίδα προβλέποντας ότι παρά τηντελευταία διάσωση, το ελληνικό χρέος ενδέχεται να χρειαστεί να αναδιαρθρωθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια του 2014.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα