IIF: Πιέσεις για οριστικοποίηση του PSI

Δεν έχουν επιλυθεί σημαντικά ζητήματα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημείωσαν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) που συμμετείχαν σήμερα στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως είναι μείζονος σημασίας να διευθετηθούν άμεσα. Πάντως οι συζητήσεις, όπως ανέφερε και νωρίτερα το Capital.gr, θα συνεχιστούν αύριο στην Αθήνα.
Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου του IIF, Charles Dallara και του συμπροεδρεύοντα Jean Lemiere της BNP Paribas.

"Συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων και κάποια βασικά ζητήματα παραμένουν άλυτα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο, αλλά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη μιας συμφωνίας στενεύουν", δήλωσαν οι Dallara και Lemierre.

"Είναι απαραίτητο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για τη συμμετοχή στο PSI, να έχει τη στήριξη όλων των συμβαλλόμενων μερών τις επόμενες μέρες... είναι σημαντικό η Ελλάδα να πετύχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για μια εθελοντική ανταλλαγτή χρέους το συντομότερο δυνατό", πρόσθεσαν.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα