"H οικονομία πρέπει να στηθεί σε νέες βάσεις"

Ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας αντί της κατανάλωσης που βασίζεται στο δανεισμό, προτείνει ο καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως εξηγεί στο CapitalTV o κ. Χαρδούβελης, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι θα παρέχει τις προδιαγραφές για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης εν καιρώ κρίσης και μνημονίου, αν και οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν καθυστερήσει.

Βασικοί πυλώνες του νέου οικονομικού μοντέλου θα πρέπει να είναι οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ενώ θα απαιτηθεί και ριζική

αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής η οποία, μέχρι τώρα, περιορίζεται σε μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Χαρδούβελης, θα πρέπει να είναι και η σταθεροποίηση της κατανάλωση μαζί με την στροφή της οικονομίας προς τον επενδυτικό της προσανατολισμό.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα που καλείται να η χώρα στις διεθνείς αγορές για την αναγκαία μεταστροφή του κλίματος που είναι απαραίτητη προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και να απαγκιστρωθεί από τα δάνεια της τρόικας και τις πολιτικές του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα