FIAT: Στο ταμείο ανεργίας 5.500 εργαζόμενοι

Η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat πρόκειται να ζητήσει την ένταξη εκ περιτροπής στο ταμείο ανεργίας 5.500 υπαλλήλων της παραγωγικής μονάδας του Μέλφι, στην Κάτω Ιταλία.

Το μέτρο προβλέπεται να ισχύσει από την 11η του ερχόμενου Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του 2014.

Τηνείδηση έκανε γνωστή το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία, διότι «δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το συνολικό σχέδιο» της διοίκησης της εταιρείας για την «συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα».

Τα

ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι «η βιομηχανία του Μέλφι, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, θα συνεχίσει να παράγει το νέο μοντέλο Fiat Punto».

Την 20ή Δεκεμβρίου 2012 ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, είχε ανακοινώσει ότι στο Μέλφι πρόκειται να ξεκινήσει η παραγωγή και δυο Mini-Suv της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Μαρκιόνε είχε μάλιστα επιλέξει εκείνη τηνστιγμή για να ανακοινώσει ταυτόχρονα ότι υποστηρίζει την κάθοδο στην πολιτική του Μάριο Μόντι.

Πηγές της Fiat αναφέρουν ότι η επιχείρηση πρόκειται να επενδύσει στην παραγωγική αυτή μονάδα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά υποστηρίζουν πως θεωρείται αναγκαίο να προηγηθεί μια μεταβατική φάση αναδιοργάνωσης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα