Ένταση στα σύνορα με πρόσφυγες

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν νωρίτερα το πρωί συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Ειδομένης.

Απ' αυτούς οι τέσσερις, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρονται αυτή την ώρα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο

Κιλκίς.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ δεν έχει γνωστοποιήσει τίποτα, μέχρι στιγμής, σχετικά με το ότι αστυνομικοί της χώρας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων προσφύγων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί, από χθες το μεσημέρι, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας και δεν επιτρέπουν σε πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει τοποθετήσει στην ουδέτερη ζώνη και ένα χαμηλό συρματόπλεγμα, μήκους 200-300 μέτρων, ώστε να κρατά σε κάποια απόσταση τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε, χθες, ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία για την αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε απόφαση για την ανάμειξη του Στρατού της χώρας στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα