Κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή

Σε εξέλιξη στη Βουλή η κρίσιμη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων της, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία μετά τις 2 τα ξημερώματα, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων. Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9.30 μμ ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στους βουλευτές
της συγκυβέρνησης, που έχουν εκφράσει ενστάσεις ή διαφωνίες, για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία και εάν η Κυβέρνηση συγκεντρώσει τις 120 ψήφους.

Προσερχόμενη στη διάσκεψη των προέδρων , η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: ότι “οι Πραξικοπηματίες είναι γνωστοί στην ιστορία και δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς ενώ λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αύριο κατόπιν αιτήματος της, θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι, με τον Πρωθυπουργό.

Σε γραπτή του, ανακοίνωση, πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρει ότι μέσα στην αριστερά, όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές, δεν χρειάζονται -ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες- υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές.

Τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο -οι οποίοι είχαν καταψηφίσει και την προηγούμενη εβδομάδα- εξέφρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, Δημήτρης Κοδέλας, Θωμάς Κώτσιας, ο Θανάσης Σκούμας, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Θανάσης Πετράκος.
Keywords
Τυχαία Θέματα