EWG: 10 ημέρες προθεσμία

Δέκα ημέρες θα έχει από τη Δευτέρα η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις σχεδόν 50 μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η λίστα με το πρώτο κύμα από τα προαπαιτούμενα, που πρέπει να υλοποιηθούν ως τις 15 Οκτωβρίου, επικυρώθηκε χθες από το EuroWorking Group και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup. Θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα μέτρων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν ως τις 15 Νοεμβρίου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκτίμησαν, μιλώντας στο Ρόιτερς ότι η Ελλάδα

πιθανότατα θα μπορέσει να λάβει τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της εντός της καθορισμένης προθεσμίας της 15ης Νοεμβρίου. Η ευρωζώνη διαμηνύει ότι η εκταμίευση για την ανακεφαλαιοποίηση, εξαρτάται από την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στο μηνιαίο τεύχος της ''Οικονομικής Επιθεώρησης'' εκτιμά ότι δεν θα χρειασθεί το σύνολο των 25 δισ. ευρώ που προβλέπεται στη συμφωνία, για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών. Τονίζει εξάλλου, ότι «Στη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς υπάρχει ρητή αναφορά ότι δεν προβλέπεται κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ποσού».

Keywords
Τυχαία Θέματα