DJN: Σκεπτική η τρόικα για τις ελληνικές υποσχέσεις

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας παραμένουν σκεπτικοί όσον αφορά τις περικοπές που έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους των επόμενων δύο ετών για το έλλειμμα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος το Σάββατο, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μέχρι τώρα έχουν συμφωνηθεί μόνο περίπου οι μισές από τις συνολικές περικοπές των 13,5 δισ. ευρώ του πακέτου λιτότητας, με τους πιστωτές να επικαλούνται την ανησυχία γύρω από τη δυνατότητα της ελληνικής
κυβέρνηση να πραγματοποιήσει πολλές από αυτές τις περικοπές.

Η τρόικα έχει εκφράσει ανησυχία για το «ρίσκο εφαρμογής» που συνδέεται με τις υπεσχημένες περικοπές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Έχουν επίσης ασκήσει κριτική σε πολλά μέτρα αξίας πολλών δισ. -που σχετίζονται με περικοπές δαπανών σε τομείς όπως η υγεία, η διοικητική μεταρρύθμιση και η άμυνα- λέγοντας πως ο χαρακτήρας τους είναι προσωρινός και δεν θα οδηγήσουν σε μόνιμη μείωση των κυβερνητικών δαπανών.

«Στην αρχή είχαμε μεγάλη απόσταση. Αλλά έως τώρα έχουμε συμφωνήσει στα περίπου 7-7,5 δισ. ευρώ», είπε ο αξιωματούχος. «Αλλά προσπαθούμε να τους πείσουμε και για τα υπόλοιπα μέτρα».
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα