Aργυρός Λούης

Ο Λούης Τσάτουμας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,15μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης. Το μετάλλιο χάθηκε στο παγκόσμιο (κλειστού στίβου) στο Σόποτ για τον (τέταρτο στον αγώνα) Λούη Τσάτουμα, αλλά δεν μπορούσε να του ξεφύγει στη Ζυρίχη.

Ο 32χρονος άλτης του μήκους κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Με ένα καλό άλμα στα 8,15μ. στην πρώτη του προσπάθεια, έβαλε και τα δύο πόδια του στο βάθρο των νικητών.

Ακόμα και στο τελευταίο άλμα πάλεψε για το χρυσό, το οποίο κρατούσε και με τα δύο χέρια ο Βρετανός
Γκρεγκ Ράδερφορντ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου είχε δύο άλματα πάνω από τα 8,20μ. και κατέκτησε τον τίτλο με προσπάθεια στα 8,29μ. Τρίτος ήταν ο Γάλλος Καφετιέν Γκομίς με 8,14μ.

Το μετάλλιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας, του Λούη Τσάτουμα, είναι το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα στη Ζυρίχη μετά το αργυρό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ. Πλέον η Ελλάδα έχει κατακτήσει 21 μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο Τσάτουμας που γυμνάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Δημήτρη Βασιλικό και στο γκρουπ τους συμμετέχει και ο Γιώργος Τσάκωνας που αγωνίστηκε στον προκριματικό του μήκους, έκανε κατά σειρά άλματα στα 8,15μ, στα 7,82μ, στα 7,83μ, στα 7,86μ και στα 7,72, ενώ το τρίτο άλμα ήταν άκυρο. Προηγούνταν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας, αλλά στη συνέχεια πήρε τον αγώνα επάνω του ο Γκρεγκ Ράδερφορντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα