Aμεσα μέτρα για εμπιστοσύνη

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της στην ευρωζώνη λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.

Σε συνέντευξη τύπου στην Φρανκφούρτη ανέφερε ότι "πάντα λέγαμε ότι χρειάζονται προαπαιτούμενες δράσεις για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και δεν έχω δει ακόμη τέτοιες δράσεις", μεταδίδει το Associated Press.

Παραδέχθηκε

ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο όταν λέει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς «κούρεμα», αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι θα συνιστούσε παραβίαση των κανόνων της Ευρωζώνης. Επανέλαβε δε ότι δεν μπορεί να γίνει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος ήταν δύσπιστος για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις παραδέχτηκε ότι η πιθανότητα να γίνουν πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής είναι "μάλλον περιορισμένη".

Ωστόσο είπε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του, τον συγκρουσιακό Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν μια πρόταση της τελευταίας στιγμής από την Ελλάδα για ένα δάνειο διάσωσης που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ.

Πληροφορίες από capital.g, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα