Alternative Tours of Athens

Tον άγνωστο χαρακτήρα της σύγχρονης Αθήνας, μέσα από την αρχιτεκτονική, το street art, τα κοινωνικά κινήματα, το ποδήλατο, τη φωτογραφία παρουσιάζει η Μαρία Πετεινάκη και η ομάδα της Alternative Tours of Athens, για όσους ψάχνουν να δούν την πρωτεύουσα με μια διαφορετική ματιά.

η Alternative Tours of Athens είναι

μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.αντικείμενό της είναι η οργάνωση και υλοποίηση ανοιχτών, επιμορφωτικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιηγήσεων στην αθήνα.

Στόχος της Alternative Tours of Athens (ATA) είναι να αναδείξει την τοπική κοινωνία και να προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό μέσω εναλλακτικών σημείων αναφοράς και με έμφαση στη σύγχρονη ζωή της πόλης.μέσω της δράσης της επιθυμεί να συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη των σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ επισκεπτών (ξένων ή ελλήνων), μόνιμων κατοίκων και φυσικού χώρου, όσο και στην προώθηση νέων ταλαντούχων ανθρώπων, ιδεών και προτάσεων.

Τα πεδία δράσης της ATA αφορούν θεματικές εναλλακτικών περιηγήσεων: αρχιτεκτονική, νυχτερινή ζωή, street art, φωτογραφία, δημιουργικά εργαστήρια, λογοτεχνία, κινήματα, ποδηλασία.η δραστηριότητα της επεκτείνεται στην οργάνωση και παραγωγή έντυπων και ηλεκτρονικών οδηγών της Αθήνας, την επιμέλεια και συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προώθηση τρεχόντων σεμιναρίων επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Η Alternative Tours of Athens αποσκοπεί στη γόνιμη συνεργασία με τουριστικούς, επιστημονικούς, πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις, με τοπικές επιχειρήσεις, κέντρα επιμόρφωσης, δημιουργούς καλλιτέχνες και πολίτες που διαμορφώνουν το ενεργό σκηνικό της πόλης.

Τώρα ετοιμάζουν έκδοση με σχέδια δημιουργών που δείχνουν την πόλη «αλλιώς».

Ας ακούσουμε τι είπε η Μαρία Πετεινάκη στον Αθήνα 984 και την Μαρία Παύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα