Aκροδεξιά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους

Έξι ακροδεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014 με την ελπίδα να γίνουν η "τρίτη δύναμη" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αλλάξουν τη σημερινή πορεία της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό Κόμματης Ελευθερίας (FPO).

Αντιπρόσωποιτου Εθνικού Μετώπου (Γαλλία), μεταξύ των οποίων η βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, της Λέγκας του Βορρά (Ιταλία), των Σουηδών Δημοκρατών, του Φλάαμς Μπελάνγκ (Βέλγιο)

και του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος SNS, συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του FPO στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη για να συζητήσουν τη σύσταση μιας συμμαχίας για να επιστρέψει η Ευρώπη "στο σωστό δρόμο", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του FPO, o Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

Το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν ήταν παρόν, αλλά οι ηγέτες του PVV και του FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

"Πολλά πατριωτικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν παραδεχθεί τα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και είναι έτοιμα να εργασθούν μαζί", πρόσθεσε ο Στράχε.

Η συμμαχία αυτή τάσσεται υπέρ "της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας σε βάρος του συγκεντρωτισμούτων Βρυξελλών" και της "συντήρησης των πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, έναντι της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού της Ευρώπης", ανακοίνωσε ο αρχηγός του FPO επιμένοντας στις χριστιανικέςρίζες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αυτάτα σημεία, τα οποία εξετάσθηκαν στις 15 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν από ταδιάφορα κόμματα πριν από μια συνάντηση του συνόλου των ηγετών για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Το FPO δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο αυτής της συνόδου, προσθέτοντας πως είχε δεχθεί μια πρόσκληση της Λέγκας του Βορρά για τις 15 Δεκεμβρίου.

Γιανα σχηματισθεί μια πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι απαραίτητοι 25 βουλευτές προερχόμενοι από επτά χώρες μέλη της ΕΕ. Η συμμαχία που προκύπτει πληροί αυτά τα δύο κριτήρια, σύμφωνα με τον αυστριακό βουλευτή του FPO Αντρέας Μέλτσερ.

"Δενείμαστε εναντίον της Ευρώπης, είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης, αλλά όχι υπέρ ενός συγκεντρωτικού υπερκράτους που απομακρύνεται από τους πολίτες", δήλωσε ο Στράχε, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει μια "διόρθωση" της σημερινής πορείας της ΕΕ των 28, κυρίως με επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. "Χρειαζόμαστε να αρχίσει μια συζήτηση για το θέμα αυτό", δήλωσε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα