Αντιδράσεις για το άρθρο Πανούση

Την Αριστερά του τίποτα δεν την χρειάζεται ο λαός αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης σε άρθρο του στα ΝΕΑ, το οποίο προκαλεί από το πρωί ποικίλες αντιδράσεις. Στο άρθρο, το οποίο φιλοξενείται ως πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφήνει σοβαρές αιχμές για την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια και για μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει μεταξύ άλλων: «Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι

“χωρίς πρόσωπο”». «Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική,εθνική ασφάλεια,δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία. Θα ήθελα να μάθω πως νοούν οι “καθαρόμαιοι” την “αριστερή Αστυνομία”. Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»

Επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση ωστόσο αντικρουόμενες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο Πανούση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε στο MEGA ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ και ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «ο κύριος Πανούσης κάνει μια γενική πολιτική εκτίμηση. Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή».

«Η σχέση και η συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό και την ηγεσία της ΕΛΑΣ υπήρξαν και παραμένουν καθ΄όλα άριστες» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Ο φρούραρχος της βουλής θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τις αρχές που παρακολουθούν τους αντιεξουσιαστές διότι είναι βέβαιο ότι παρακολουθείται αυτός ο χώρος και στους δύο μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που αυτό δεν έγινε στην περίπτωση της εισόδου στο προαύλιο της Βουλής, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος». Για το άρθρο Πανούση συνέπλευσε με την άποψη ότι αυτά που λέει είναι η κοινή λογική

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Ραχήλ Μακρή αφήνει αιχμές κατά του Γιάννη Πανούση, κατηγορώντας τον ότι δεν είναι σχολιαστής, και «ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη».

«Να είσαι ο Πανούσης, και να στη λέει η...Ραχήλ...μην σου τύχει..» σχολίασε μέσω tweeter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική ας μην τη σχολιάζει, ας παραιτηθεί», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τον Ηλία Κανέλη ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Πανούσης πρέπει να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες, δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Καλά κάνει ο κ. Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς ακόμη και αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα», σχολιάζει το Ποτάμι. «Αναμένουμε», προσθέτει «τη σαφή και δημόσια εντολή του πρωθυπουργού. Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών στην Παιδεία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη. Μη γίνεστε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών».

«Ως αρθρογράφος ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά. Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει. Ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ ο κ. Πανούσης πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Χαλκίδα και τη Λαμία, επισκεπτόμενος αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες και τη Γενική αστυνομική διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα