8η Αντιρατσιστική Γιορτή

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή στο Λόφο του Κολωνού, από το "Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών" και την κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό".

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οργανώνονται συζητήσεις.

Το Σάββατο στις 18.00 θα διεξαχθεί η συζήτηση "ΜΜΕ και Φασισμός".

Ομιλητές: Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Ψαρράς, Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφοι), Μάριος Λώλος (Ένωση

Φωτορεπόρτερ Ελλάδος).

Παρεμβαίνουν: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Χάρης Σαββίδης (Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του Φασισμού στα ΜΜΕ), Νίκος Αργυρίου (Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων- Δίκτυο Σπάρτακος).
Συντονίζει η Έφη Γαρίδη από την Κϊνηση "Απελάστε το ρατσισμό".

Την Κυριακή στις 18.00 θα διεξαχθεί η συζήτηση : "Αντιρατσιστικός" νόμος , Φαρμακονήσι, Μανωλάδα, Αμυγδαλέζα: Να σταματήσουμε το θεσμικό ρατσισμό που θρέφει τους νεοναζί.

Ομιλητές: Δημήτρης Χριστόπουλος (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Χρήστος Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Βρεττάκος(Δήμαρχος Κερατσινίου), Ταχίρ Αλιζαντά(πρόεδρος Αφγανικής κοινότητας).

Παρεμβαίνουν: Άρης Βασιλόπουλος (Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας), Δέσποινα Κουτσούμπα, Κατερίνα Θανοπούλου (Περιφερειακές Σύμβουλοι Αττικής), Τάκης Γιαννόπουλος (Ξεκίνημα)
Συντονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

Πρόγραμμα Σκηνής Ανοιχτού Θεάτρου του Λόφου Κολωνού

Σάββατο 27/9

7 μ.μ. Η Θεατρική Παράσταση «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίδνσορ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την ομάδα «ΜΥΘΟΣ» (Μετάφραση - Διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη).

8 μ.μ. Συναυλία με τους: Ελένη Τσαλιγοπούλου & Κώστα Λειβαδά, Μανώλη Φάμελο, Encardia, Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας & ΛαΪκό Γλέντι με το συγκρότημα «Οι φίλοι του Στέλιου».

Κυριακή 28/9

8 μ.μ. Συναυλία με τους: Σπυριδούλα unplugged, ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ, Τοξικά Απόβλητα, ANFO, TE PAVARURIT (Αλβανία)

Θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις:

Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Σκίτσου

Συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι: Τάσος Αναστασίου, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Πέτρος Ζερβός, Μανώλης Ζουλάκης, Γιάννης Καλαϊτζης, Μιχάλης Κουντούρης, Πάνος Μαραγκός, Μαρία Τζαμπούρα, Βαγγέλης Χερουβείμ, Soloup,

Φωτογραφίας

Συμμετέχουν οι φωτορεπόρτερ: Δημήτρης Ασπιώτης, Μάριος Λώλος, Γιώργος Μουτάφης, Ιάκωβος Χατζησταύρου

Αντιφασιστικής Αφίσας

Στον Λόφο Κολωνού θα στηθούν:

-Χώρος Αλληλεγγύης, με την συμμετοχή περιπτέρων δεκάδων κινήσεων αλληλεγγύης από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου θα συλλέγονται φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια

-Χώρος INDIFADA, με τη συμμετοχή Παλαιστινιακών οργανώσεων από την ελλάδα και κινήσεων υποστήριξης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

-Δεκάδες περίπτερα μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, οργανώσεων δικαιωμάτων, συλλογικοτήτων LGBTQ, σωματείων, εντύπων και διαδικτυακών ΜΜΕ, λαϊκών συνελεύσεων, πρωτοβουλιών αντίστασης, τοπικών κινήσεων και οργανώσεων νεολαίας

Θα λειτουργήσουν:

Χώρος προβολών, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, διεθνής κουζίνα, εστιατόριο και μπαρ.

Πρόσβαση/Πληροφορίες:

Με το ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «Σεπόλια». Με το λεωφορείο 057 από Ομόνοια, αποβίβαση στάση Καλλιπόλεως. Η είσοδος ενίσχυσης είναι 5 Ευρώ για κάθε ημέρα και 8 ευρώ για το διήμερο.

Είσοδος ελεύθερη για ανέργους, ντόπιους και μετανάστες.

Η Γιορτή θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, όπως το "128 μέρες στα μπλόκα" και το "θα ρίξουμε πίσω σας τη θάλασσα".

Ελευθερία Κουμάντου

Keywords
Τυχαία Θέματα