43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία είναι οι τιμώμενες χώρες στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στην Πιερία, με κυριότερο χώρο για τις θεατρικές συναντήσεις και τα μουσικά δρώμενα το αρχαίο θέατρο του Δίου.

Οι εικαστικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, ενώ συναυλίες θα δοθούν, μεταξύ άλλων, στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στην αρχαία Πύδνα, στον περίβολο της βυζαντινής μονής της Παναγίας Κονταριώτισσας, στα αρχαία Λείβηθρα

και στο ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιείται από το 1972 κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην περιοχή της Πιερίας.

Οι τρεις τιμώμενες χώρες θα στηρίξουν ένα από τα διασημότερα και παλαιότερα φεστιβάλ της Ελλάδας στους πρόποδες του Ολύμπου συμβάλλοντας με χαρακτηριστικές για την κάθε χώρα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκθέσεις, συμπόσια, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα τονίσουν τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων: των καλλιτεχνών, των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής του Ολύμπου. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει επιπλέον στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα