1η σε πωλήσεις η Samsung

Στατιστικά για την αγορά των smartphones για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 έδωσε στην δημοσιότητα η IDC. Το μερίδιο αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων αυξήθηκε 1% από το 2011, το δεύτερο τρίμηνο του 2012 πωλήθηκαν 406 εκατομμύρια συσκευές, συγκριτικά με τα 401,8 του πρώτου τριμήνου.

Έκπληξη προκαλεί ακόμα πως το 49.5% των πωλήσεων smartphones ανήκει σε δυο μόνο εταιρείες, τη Samsung

και την Apple.

Πιο αναλυτικά, η Samsung μεγάλωσε τη διαφορά της από την Apple, αφού πούλησε 50.2 εκατομμύρια συσκευές και αύξησε το μερίδιό της στο εμφατικό 32.6%. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η κυκλοφορία του Galaxy SIII αλλά και του Galaxy Note. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πως θα τα πάει η κορεάτικη εταιρεία μόλις κυκλοφορήσει το νέο iPhone.

Η Apple σημείωσε διαδοχική πτώση πωλήσεων, για ακόμα μια φορά, με 26 εκατομμύρια πωλήσεις και 16.9% μερίδιο αγοράς κάτι που δεν ανησυχεί καθόλου την αμερικάνικη εταιρεία.

Δεδομένου πως η κυκλοφορία του iPhone 5 απέχει λίγους μήνες, λογικό είναι η ζήτηση σε παλαιότερα μοντέλα να έχει πέσει αρκετά.

Η ZTE για πρώτη φορά μπήκε στο Top-5 των κατασκευαστών, με ποσοστό 5.2%, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας πολλών low-end συσκευών στην Κίνα αλλά και την αυξημένη ζήτηση των συσκευών της σε όλον τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ μάλιστα πολλά από τα κινητά της κινέζικης εταιρείας κυκλοφορούν με διαφορετικά brand names, ενώ και στην Λατινική Αμερική παρατηρείται αυξημένη ζήτηση των συσκευών της.

Με την επικείμενη κυκλοφορία πολλών συσκευών από σχεδόν όλες τις εταιρείες, δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν το επόμενο τρίμηνο τα νούμερα αυτά αλλάξουν αρκετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα