167 «ναι» και μία διαγραφή

Εν μέσω υψηλών τόνων εγκρίθηκε με 167 ψήφους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2013. «Όχι» ψήφισαν 128 βουλευτές, τέσσερις δήλωσαν «παρών» ενώ απουσίαζε από τη ψηφοφορία ο Γιάννης Πανούσης. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ
και ΔΗΜΑΡ) ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ, και δύο της ΔΗΜΑΡ.
Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ «παρών» δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης

Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος ψήφισε ναι σε όλα, και «παρών» στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ με απόφαση του Α. Σαμαρά.

«Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα κάναμε σήμερα το δεύτερο αποφασιστικό βήμα», δήλωσε, μετά το πέρας της συζήτησης και υπερψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα, ανάκαμψη και ανάπτυξη». Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αιδιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης επισημαίνοντας οτι τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα «και με το παραπάνω», ενώ υπογράμμισε  ότι «οι θυσίες που απαιτούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα είναι οι τελευταίες»

Είμαστε σε καλό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης η οποία θα εξαρτηθεί από το πότε θα ψηφίσουν τα κοινοβούλια δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετα το τέλος της ψηφοφορίας.
«Στηρίξαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση παρά το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος... όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν».

«Θα υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό συνεχίζοντας να εργαζόμαστε για την επιμήκυνση του χρέους και την προστασία των εργασιακών. Προέχει η εκταμίευση των εκκρεμών δόσεων της οικονομικής βοήθειας», τόνισε ο  Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να εργαστούμε για την χρονική επιμήκυνση του προγράμματος. Αφού επεσήμανε οτι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2013 και θα εργαστεί για την βέλτιστη υλοποίηση του διευκρίνισε οτι η σταση του κόμματός του στα εργασιακά παραμένει ίδια. «Η επιμονή μας μέχρι του τέλους δεν ήτανε μονή» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβελης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θεμα του κατώτατου μισθού εν οψη της
Keywords
Τυχαία Θέματα