Το νέο supercar της Alfa Romeo κόβει την ανάσα

Με ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα και αλουμινένια εμπρός και πίσω υποπλαίσια για την έδραση εκτός των άλλων και της ανάρτησης, η νέα 33 Stradale είναι εμφανισιακά συγκλονιστική. Το νέο αυτό supercar, μπορεί να εφοδιαστεί είτε με κινητήρα βενζίνης (V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και απόδοση 620 ίππων), είτε με τρεις ηλεκτροκινητήρες (και μπαταρία) και απόδοση πάνω από 750 ίππους.


Η παραγωγή της νέας Alfa Romeo 33 Stradale, θα είναι

ιδιαίτερα περιορισμένη στις 33 μονάδες, με τη συναρμολόγηση να είναι υπόθεση της Touring Superleggera, μέσω τις οποίας οι -λίγοι αυτοί- ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να κάνουν τις ξεχωριστές τους επεμβάσεις προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα εξατομικευμένο.


Η Alfa Romeo, επέλεξε να φωτογραφήσει το πρωτότυπο στο χώρο του μουσείου της στο Αρέζε, όχι τυχαία, μια και εκεί είναι που εδράζεται και το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με τα ιδιαίτερα σχέδια. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για… ξεπούλημα και των 33 αυτοκινήτων, σε τιμή που εύλογα δεν ανακοινώνεται- αφού εκτός των άλλων δεν έχει και κανένα νόημα να τη μάθουμε.


Αυτό που ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της Ιταλικής εταιρείας, είναι πώς η νέα 33 Stradale, εκτός από ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για λίγους, είναι στην πραγματικότητα και ένα μανιφέστο για τη μελλοντική πορεία της σχεδίασης των μοντέλων της. Υπό αυτό το πρίσμα, εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το ότι η πηγή της έμπνευσης είναι το μοντέλο του 1967.


Από τις πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου, προκύπτουν πολλά σημεία στα οποία η αισθητική παραπομπή είναι προφανής. Οι εφαρμογές των LED σε όλα τα φωτιστικά σώματα του μοντέλου εμπρός και πίσω, έχουν τονίσει το σύγχρονο προφίλ της, ενώ έχουν διατηρηθεί στοιχεία όπως είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο μοντέλο του ‘67.


Κάθε λεπτομέρεια πάνω στο εντυπωσιακό αμάξωμα του νέου supercar της Alfa Romeo είναι άξια συζήτησης επί μακρόν και φωτογραφικής ανάλυσης με… πολλά megapixels. Στην πραγματικότητα όμως, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την Alfa Romeo- την εταιρεία που εγείρει το συναίσθημα με τρόπο που σχεδόν ούτε η Ferrari το καταφέρνει.


Λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από την Alfa Romeo αν και εν πολλοίς και αυτά τα στοιχεία, είναι λίγο-πολύ χωρίς νόημα, αφού μιλάμε για ένα μοντέλο που έχει ήδη κάνει sold out. Σε κάθε περίπτωση όμως, η νέα 33 Stradale, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει άξιο συνεχιστή του μύθου του αρχέτυπου, που τότε ήταν δια χειρός του μεγάλου Φράνκο Σκαλιόνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα