Προγνωστικά Τένις: Για την πρόκριση στους "8" του Halle Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τον Νίκολας Γιάρι (Νο. 28) για τον δεύτερο γύρο του Halle Open (ATP 500) με στόχο ασφαλώς την πρόκριση στα προημιτελικά (Όχι πριν τις 15:40, Cosmort Sport 6HD και LIVE στο SPORT24), εκεί όπου αν περάσει θα διασταυρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού Ζβέρεφ-Σαποβάλοφ.

Ο Τσιτσιπάς ακόμη φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση προσαρμογής στο γρασίδι, μετά τα χωμάτινα τουρνουά. Φάνηκε αυτό περίτρανα

στην ήττα του στο τουρνουά της Στουτγάρδης (ATP 250) από τον 37χρονο Ρισάρ Γκασκέ (Νο. 49) με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 5-7).

Το Νο. 5 του κόσμου δυσκολεύτηκε πολύ και στον πρώτο γύρο του Halle Open κόντρα στον Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Νο. 58). Έχασε το πρώτο σετ στο tiebreak, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα έξι break points που είχε. Στο δεύτερο σετ μάλιστα βρέθηκε κάτω με 3-1 games, όμως στη συνέχεια πήρε πέντε από τα επόμενα έξι games και ισοφάρισε σε 1-1. Τελικά, το ματς κρίθηκε στο tiebreak του τρίτου σετ, εκεί όπου ο Στέφανος επιβλήθηκε με 7-3 και τσέκαρε την πρόκριση σε δύο ώρες και 25 λεπτά!

Ο Γιάρι έχει κατακτήσει φέτος ήδη δύο τίτλους στο Σαντιάγο (ATP 250) και στη Γενεύη (ATP 250). Έφτασε επίσης στα ημιτελικά στο Ρίο (ATP 500), ενώ στο Roland Garros αποκλείστηκε στους "16" από τον μετέπειτα φιναλίστ Κάσπερ Ρουντ.

Στο πρώτο του παιχνίδι στο γρασίδι για φέτος, ο Τσέχος τενίστας κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον Κορεντέν Μουτέ σε μία ώρα και 47 λεπτά. Ο Γιάρι έσωσε και τα έξι break points που αντιμετώπισε και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε γρασίδι μετά από τέσσερα χρόνια! Για την ακρίβεια, ο Γιάρι είχε να παίξει σε τουρνουά με γρασίδι από το Wimbledon του 2019, καθώς είναι κυρίως παίκτης που διακρίνεται στο χώμα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Στέφανος έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στο παρελθόν τον Γιάρι. Τον κέρδισε φέτος στο Masters του Monte-Carlo (χώμα) με 2-0 σετ, ενώ το 2019, στο Χερτόγκενμπος (γρασίδι), είχε επικρατήσει ο Τσέχος με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς είναι all-around παίκτης και λογικά θα αρχίσει να βελτιώνει την εικόνα του στο γρασίσι, όσο παίρνει ματς στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που μπορεί, επομένως δεν αναμένεται περίπατος το παιχνίδι με τον Γιάρι. Η απλή νίκη του Στέφανου είναι στο 1.40, ωστόσο σε combo με το Over 22,5 Games φτάνει στο 2.25.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση επίσης, το 12+ άσοι του Τσιτσιπά στο 2.27. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα πρώτα δύο του παιχνίδια φέτος στο γρασίδι είχε 19 και 16 άσους αντίστοιχα, ενώ στο Monte-Carlo, κόντρα στον Γιάρι, είχε βγάλει οκτώ άσους σε πολύ πιο αργή επιφάνεια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Γιάρι – Τσιτσιπάς: Πρόκριση Τσιτσιπάς & Over 22,5 Games (απόδοση 2.25), όχι πριν τις 15:40
Keywords
Τυχαία Θέματα