Προγνωστικά NBA: "Πελάτες" του Γιάννη οι Μπουλς, κινδυνεύει το σερί των Κινγκς

Η Ιντιάνα έχει κάνει έναν καταπληκτικό Νοέμβριο με πέντε σερί νίκες και επτά σε συνολικά οκτώ αγώνες! Η εξέλιξή της είναι εντυπωσιακή. Θεωρητικά ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κάνει tanking και αυτή τη στιγμή έχει το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή πίσω μόνο από Σέλτικς, Μπακς και Καβαλίερς.

Στην εξαιρετική της πορεία μέχρι στιγμής, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο ρούκι Μπένεντικτ Μάτουριν, που σημειώνει 19,3 πόντους κατά μέσο όρο και φυσικά ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, που είναι ο πρώτος πασέρ του NBA με 10,7 ασίστ!

Οι Πέισερς είναι στη

δεύτερη θέση της λίγκας με τις περισσότερες ασίστ (22,1 ανά αγώνα), έχουν την πέμπτη καλύτερη επίθεση (116,8 πόντους) και τέσσερις παίκτες με πάνω από 17 πόντους.

Σε καλό φεγγάρι είναι και η Μινεσότα με τέσσερις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Καβαλίερς, Μάτζικ, Σίξερς και Χιτ. Το ματς αναμένεται ντέρμπι (24/11 02:00 Live από το SPORT24), όπως φανερώνει και από το κλειστό σετ με τον άσο στο 2.10 και το διπλό στο 1.80. Προτιμότερο το Over 11,5 ασίστ σε απόδοση 1.83, του Χαλιμπέρτον, ο οποίος στις back to back νίκες των Πέισερς επί των Μάτζικ μοίρασε συνολικά 28!

Σάρλοτ - Φιλαντέλφεια

Η Φιλαντέλφεια, παρότι αγωνίστηκε χθες χωρίς Εμπίντ, Χάρντεν και Μάξεϊ, κέρδισε το Μπρούκλιν στην επιστροφή του Μπεν Σίμονς ως αντίπαλος στην πόλη της αδελφικής αγάπης. Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς αγωνίστηκαν με τρομερό πάθος και κατάφεραν να καμουφλάρουν τις σημαντικές απουσίες.

Βέβαια, για το αποψινό ματς, οι Σίξερς είναι αουτσάιντερ έστω κι αν παίζουν κόντρα στη Σάρλοτ των 11 ηττών στα τελευταία 12 ματς (24/11 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η Φιλαντέλφεια δίνει back to back χωρίς ημέρα ξεκούρασης, ενώ οι Χόρνετς είχαν δύο ημέρες για να ανασυνταχθούν. Επίσης, στο απουσιολόγιο της Philly προστέθηκε και ο Ματίς Τάιμπουλ.

Παρά λοιπόν, την απουσία του ΛαΜέλο Μπολ, ο άσος έχει σωστά το προβάδισμα στο 1.50. Βέβαια, με το σχετικό ρίσκο μπορούμε να πάρουμε ένα combo άνω του 2.60, αν ζητήσουμε και Over 2,5 εύστοχα τρίποντα από τον ΝτεΑντονι Μέλτον. Ο σούτινγκ-γκαρντ των Σίξερς είχε 6/11 τρίποντα χθες και 5/9 στο προηγούμενο με τη Μινεσότα. Χωρίς Χάρντεν και Μάξεϊ είναι δεδομένο πως θα πάρει και απόψε πάνω από 7-8 προσπάθειες για τρεις πόντους.

Ατλάντα - Σακραμέντο

Το Σακραμέντο κέρδισε χθες στο Μέμφις και συμπλήρωσε επτά διαδοχικές νίκες. Αυτό είναι το καλύτερό του νικηφόρο σερί από το 2004. Πάντως, κόντρα στους Γκρίζλις, σκόραρε 113 πόντους και έμεινε για πρώτη φορά κάτω από τους 120 μετά από έξι κολλητά ματς.

Οι Κινγκς απόψε έχουν ακόμη μία δύσκολη αποστολή εκτός έδρας, αφού παίζουν τώρα με την Ατλάντα, χωρίς μάλιστα ημέρα ξεκούρασης (24/11 02:30 Live από το SPORT24). Εκ των πραγμάτων λοιπόν το σερί των "βασιλιάδων" κινδυνεύει. Άλλωστε, αρκετές από αυτές τις επτά νίκες ήρθαν κόντρα σε βατούς αντιπάλους, όπως οι Πίστονς, οι Σπερς και οι Λέικερς (χωρίς τον Λεμπρόν).

Οι Χοκς έχουν ρεκόρ 6-3 εντός έδρας και κέρδισαν τα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα στους Κινγκς μέσα στην Τζόρτζια. Ο άσος είναι οριακά πάνω από το 1.55 και μαζί με το double-double του Τρέι Γιανγκ φτάνουμε σε απόδοση τριπλασιασμού. Ο ηγέτης των "γερακιών" έχει φέτος 27,2 πόντους και 9,5 ασίστ. Μετράει τρία double-double στα τελευταία πέντε ματς και χρειάζεται άλλο ένα παιχνίδι με 10+ ασίστ για να πιάσει στην πρώτη θέση, στην ιστορία του οργανισμού, τον Ντοκ Ρίβερς, που έχει 138.

Βοστώνη - Ντάλας

Η Βοστώνη μετά από εννιά κολλητές νίκες έχασε τη Δευτέρα στο Σικάγο και παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών, φιλοξενεί το Ντάλας (24/11 02:30 Live από το SPORT24), ίσως στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της βραδιάς. Οι Σέλτικς έχουν φέτος ρεκόρ 6-1 στο Garden και προσφέρονται φαβορί στο 1.60, έστω κι αν ο Τζέισον Τέιτουμ δίνεται αμφίβολος (30,2 πόντοι).

Για το Ντάλας ήταν αποτυχία ότι δεν έκανε το 2/2 στα back to back παιχνίδια με το Ντένβερ, το οποίο αγωνίστηκε χωρίς Γιόκιτς, Μάρεϊ και Γκόρντον. Ο Λούκα Ντόντσιτς πάντως, παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ (33,5 πόντοι) της λίγκας και απέναντι στη Βοστώνη, που ελλείψει Ρόμπερτ Γουίλιαμς, δεν έχει rim protector, μπορεί να επιβεβαιώσει το Over 31,5 στο 1.95. Το έχει κάνει ήδη έξι φορές μέσα στον Νοέμβριο. Επίσης, στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στη Βοστώνη, έχει σημειώσει τέσσερις φορές πάνω από 30 πόντους.

Μιλγουόκι - Σικάγο

Το Μιλγουόκι ξεκίνησε τη regular season με ρεκόρ 9-0. Έκτοτε ο απολογισμός του είναι 3-4, με τον Γιάννη βέβαια να απουσιάζει σε δύο παιχνίδια. Απόψε, οι Μπακς δίνουν κόντρα στο Σικάγο (24/11 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) το δεύτερο από τα τέσσερα κολλητά ματς, που έχουν εντός έδρας στο πρόγραμμά τους. Προηγήθηκε το 119-111 κόντρα στο Πόρτλαντ.

Πέρυσι, τα “ελάφια” έκαναν οκτώ νίκες σε εννιά ματς κόντρα στους Μπουλς σε κανονική περίοδο και πλέι οφ. Σκούπισαν τη σειρά στη regular season και απέκλεισαν το Σικάγο με 4-1 στον πρώτο γύρο της postseason. Επίσης μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 17 ματς κανονικής περιόδου κόντρα στους "ταύρους"!

Το Σικάγο πήρε ψυχολογία κερδίζοντας τη Βοστώνη. Για την ακρίβεια την έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, ενώ πέρυσι είχε ρεκόρ 1-15 στα παιχνίδια με το Top4 της Ανατολής (Μαϊάμι, Βοστώνη, Μιλγουόκι, Φιλαντέλφεια). Πάντως, μέσα στο Fiserv Forum, όπου οι Μπακς έχουν 9-1 φέτος, ο άσος είναι καθαρό φαβορί. Στο 1.72 μαζί με το double-double του Γιάννη, που έχει κάνει ήδη εννιά την τρέχουσα σεζόν και μετράει 11 στα τελευταία 12 παιχνίδια με το Σικάγο.

Γκόλντεν Στέιτ - Λ.Α. Κλίπερς

Το Γκόλντεν Στέιτ αποφάσισε να "κάψει" το παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη. Ο Στιβ Κερ ξεκούρασε τη βασική του πεντάδα, έπαιξε με την αναπληρωματική του και μοιραία οι Γουόριορς γνώρισαν την πιο βαριά ήττα της σεζόν με 45 πόντους διαφορά!

Απόψε πάντως (24/11 05:00 Live από το SPORT24), τα βαριά χαρτιά των πρωταθλητών θα αγωνιστούν κανονικά και μάλιστα θα είναι φρέσκα. Σημειώνεται, ότι οι Γουόριορς με τη βασική τους πεντάδα στο παρκέ, έχουν ένα εκπληκτικό net rating (+26,9) σε 431 λεπτά!

Από την άλλη, οι Κλίπερς σημειώνουν πρόοδο, έχουν τρεις σερί νίκες, όμως για το αποψινό ματς είναι εκτός οι Καουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και Λουκ Κενάρντ. Δύσκολα, θα μπορέσει μόνος του ο Ρέτζι Τζάκσον να κρατήσει όρθιους τους Κλίπερς μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι Dubs έχουν ρεκόρ 7-1. Το πιθανότερο είναι πως πάμε για διψήφια διαφορά. Στο 1.75 ο άσος με -9,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιντιάνα – Μινεσότα: Χαλιμπέρτον Over 11,5 ασίστ (απόδοση 1.83), 02:00 Σάρλοτ – Φιλαντέλφεια: 1 & Μέλτον Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.62), 02:00 Ατλάντα – Σακραμέντο: 1 & Γιανγκ double-double (απόδοση 3.00), 02:30 Βοστώνη – Ντάλας: Ντόντσιτς Over 31,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 02:30 Μιλγουόκι – Σικάγο: 1 & Γιάννης double-double (απόδοση 1.72), 03:00 Γκόλντεν Στέιτ – Λ.Α. Κλίπερς: 1 -9,5 (απόδοση 1.75), 05:00
Keywords
Τυχαία Θέματα