Πίτερς: "Ελέγχουμε το πεπρωμένο μας, θα μπούμε στα playoffs της EuroLeague με μομέντουμ"

00:08 1/4/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Άλεκ Πίτερες έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, μετρώντας 28 πόντους (7/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8/8 βολές), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 36'42" συμμετοχής. Μετά το πέρας του αγώνα, ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων διατύπωσε την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του ενόψει της post-season στην EuroLeague.

Για

το ματς με τον Άρη και το αν υοπήρχε κούραση μετά το διπλό επί της Παρτίζαν: "Προφανώς δεν είχαμε την εμφάνιση που θέλαμε. Χάσαμε το πρώτο δεκάλεπτο και με μία ομάδα σαν τον Άρη, δεν μπορείς να παίζεις με αυτά. Κάναμε λίγα σήμερα. Έπρεπε να παίξουμε μέχρι το τέλος πολύ σκληρά. Δείξαμε λίγες φορές την ποιότητά μας για να πάρουμε το προβάδισμα και το παιχνίδι.

Η νίκη κόντρα στην Παρτίζαν ήταν τεράστια για εμάς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σε τέτοιο περιβάλλον και σε αυτό το σημείο της σεζόν, ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Ίσως να είχαμε μείνει λίγο σε αυτό το ματς, αλλά έπρεπε να το αφήσουμε πίσω γιατί ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε αυτόν τον γύρο στην Ελλάδα με νίκη".

Για το φινάλε της κανονικής διάρκειας στην EuroLeague και την κατάταξη: "Ελέγχουμε το πεπρωμένο μας. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, η θέση μας θα είναι στο Top-6. Θα μπούμε στα playoffs με μομέντουμ. Πρέπει όμως να σταθούμε στο τώρα, στο επόμενο παιχνίδι. Υπάρχει λόγος που τώρα είναι η καλύτερη περίοδος της σεζόν. Κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής είναι πολύ υψηλού επιπέδου, ο καθένας πρέπει να παίξει πάνω από το επίπεδό του. Πρέπει φυσικά να βελτιώσουμε όσα δεν κάναμε καλά με την Παρτιζάν στο προηγούμενο παιχνίδι. Τελικά κερδίσαμε, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε.

Επιστρέφουμε σε εκείνη την ατμόσφαιρα, κόντρα σε μία ομάδα (σσ. τον Ερυθρό Αστέρα) της οποίας το ρεκόρ δεν αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία και στο πόσο ταλαντούχο είναι το ρόστερ τους και πόσο καλά μπορούν να παίξουν. Το έδειξαν και με τη Ρεάλ την προηγούμενη εβδομάδα. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο για εμάς, ειδικά το τελευταίο παιχνίδι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα και να ελπίζουμε για το αποτέλεσμα.

Δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλη σημασία το σε ποια θα τερματίσουμε, γιατί πιστεύουμε στους εαυτούς μας σε μία σειρά playoffw απέναντι στον οποιονδήποτε ή ακόμα και στο play-in, αν βρεθούμε εκεί για κάποιο λόγο. Μας εμπιστεύομαι απέναντι στον οποιονδήποτε αυτή τη περίοδο. Αρκεί να παίξουμε τόσο καλά όσο στο δεύτερο γύρο και να είμαστε υγιείς. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Δεν έχει σημασία αν θα είμαστε πέμπτοι ή έκτοι.

Κανένας δεν φοβάται κανέναν. Είναι απλά ένας αγώνας μπάσκετ. Μπορείς να δεις τα ματσαρίσματα όπως θέλεις, αλλά πάντα είναι μία ομάδα απέναντι σε μία άλλη, σε μια σειρά πέντε αγώνων. Μπορείς να είσαι από κάτω και να το γυρίσεις, να πάρεις τρεις νίκες. Αν τις πάρεις είσαι στο Final four. Δίνεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία και είναι αυτό που ζητάμε".

Για τον Μιλουτίνοβ και τον Πετρούσεβ: "Θα δούμε αν θα παίξουν στο επόμενο ματς. Προσπαθούν σαν τρελοί για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν. Θέλουν πάρα πολύ να είναι στο παρκέ, ιδίως σε αυτό το σημείο της σεζόν. Κάνουν ό,τι μπορούν και η ομάδα κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα