ΠΑΟΚ: Το timeline των τραυματιών και η μάχη του χρόνου για τον τελικό Κυπέλλου

15:35 7/5/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια περίοδο στην οποία βασική του προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη όμως από την στιγμή που η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα - ο μίνιμουμ στόχος τα τελευταία χρόνια- δεν έχει εξασφαλιστεί δεν μπορεί να αδιαφορεί για τα εναπομείναντα παιχνίδια των playoffs.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση αλλά και ο ίδιος ανησυχεί κυρίως για τις απώλειες

που έχει να αντιμετωπίσει λόγω προβλημάτων τραυματισμού και στα παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά κυρίως στον τελικό της 21ης Μαΐου.

Δύο εβδομάδες πριν το μεγάλο τελικό το ιατρικό δελτίο του Δικεφάλου παραμένει γεμάτο, με το όνομα του Άνχελ Κρέσπο να έχει προστεθεί σε αυτά των Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με ακρίβεια ποιοι από τους παίκτες που βρίσκονται στα…πιτς θα είναι διαθέσιμοι για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μαρσέιγ στην Τούμπα σε μια υπερέκταση του γονάτου του. Η μαγνητική που έκανε ήταν καθαρή ωστόσο τρεις εβδομάδες μετά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και στις αγωνιστικές υποχρεώσει της ομάδας του.

Στον ίδιο αγώνα - στην διάρκεια της προπόνησης- ο Ομάρ Ελ Καντουρί υπέστη θλάση στο δεξί τετρακέφαλο. Η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου έκανε λόγο για τρεις εβδομάδες αποθεραπείας που έχουν ήδη συμπληρωθεί με τον Μαροκινό να συνεχίζει θεραπείες. Ο ποδοσφαιριστής συμμετείχε το Σάββατο (7/5) σε ένα μόνο μέρος του κανονικού προγράμματος.

Ο Λέο Ζαμπά τραυματίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό την Μεγάλη Πέμπτη στην Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος υπέστη κάκωση δευτέρου βαθμού στον ώμο και μαζί με τη διάγνωση υπολογίστηκε και ο δικός του χρόνος αποθεραπείας στις τρεις εβδομάδες. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ο Ζαμπά θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα και θα έχει στη διάθεση του τον ίδιο χρόνο για να προλάβει τον τελικό.

Οι περιπτώσεις των Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο και Κρέσπο

Στον δεύτερο ημιτελικό στο "Καραϊσκάκης" τραυματίστηκαν Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο. Ο Σουριναμέζος είχε μια κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και μετά από ένα δεκαήμερο περίπου με θεραπείες ξεκίνησε ήδη ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ο χρόνος επιστροφής του δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ωστόσο φαίνεται ότι έχει περιθώρια να προλάβει τον τελικό.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αισθάνθηκε βαρύ τον τετρακέφαλο μετά από χτύπημα που δέχθηκε. Το γεγονός ότι τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές για την αποβολή του του έδωσε περιθώριο να μην πιεστεί πολύ για να επιτρέψει συνεχίζοντας μέχρι τώρα πρόγραμμα αποθεραπείας. Λογικά και αυτός θα είναι έτοιμος την 21η Μαΐου και η επιστροφή του θα είναι σημαντική καθώς ήταν, πριν από τον τραυματισμό του από τους πλέον σταθερούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Οι εξετάσεις που έκανε ο Άνχελ Κρέσπο μετά τον τραυματισμό του στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξαν ένα οίδημα στο κόκκαλο της φτέρνας. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν έκαναν εκτιμήσεις για το πόσο θα χρειαστεί να ξεπεράσει το πρόβλημα του καθώς η κατάσταση του θα αξιολογείται καθημερινά.

Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τους τραυματίες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που μοιάζει να είναι οριακή για τους περισσότερους σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου. Και ο Λουτσέσκου, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο ούτε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να χάσει και άλλον παίκτη στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα