Ολυμπιακός: Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο τελικός του Conference League που κρίνει ολόκληρο τον σχεδιασμό

Δύο παιχνίδια απομένουν για το φινάλε της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ένας "τελικός" για την Stoiximan Super League απέναντι στον Παναθηναϊκό (19/5, 20:00, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) στη Λεωφόρο και φυσικά το ιστορικό παιχνίδι με την Φιορεντίνα

στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena για το τρόπαιο του Conference League.

Το ντέρμπι των ερυθρόλευκων κόντρα στο "τριφύλλι" έχει τεράστια σημασία. Ο Ολυμπιακός με ισοπαλία ή διπλό στη Λεωφόρο θα έχει εξασφαλίσει την 3η θέση και την ευρωπαϊκή του παρουσία την επόμενη χρονιά. Ό,τι και να συμβεί στον τελικό με την Φιορεντίνα, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πάρει το "εισιτήριο" για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, τότε οι ερυθρόλευκοι θα θέλουν νίκη Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στις 25 Μαΐου, ώστε οι πράσινοι να πάρουν το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Europa League και να μεταβιβάσουν στην 4η θέση το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Conference League.

Εάν, ο Ολυμπιακός τερματίσει στην 4η θέση και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, τότε ο τελικός του Conference League θα είναι ο μοναδικός δρόμος για τους ερυθρόλευκους, ώστε να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή παρουσία για την επόμενη χρονιά.

Η τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού

Ό,τι και να συμβεί στις εγχώριες διοργανώσεις, εάν ο Ολυμπιακός σηκώσει το τρόπαιο του Conference League στον "ουρανό" της OPAP Arena τότε εγγυημένα την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο League Stage του Europa League.

Πρόκειται για μία "χρυσή" ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους, που θα επηρεάσει ολόκληρο τον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, οι Πειραιώτες δεν θα ανησυχούν για το ευρωπαϊκό μέλλον, καθώς δεν θα περάσουν από την φάση των προκριματικών.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 25-26 Σεπτεμβρίου, με την 1η αγωνιστική του League Stage και θα έχει όλο τον χρόνο δικό του το καλοκαίρι, για να σχεδιάσει χωρίς βιασύνη την επόμενη σεζόν, αναμένοντας μονάχα την έναρξη της Stoiximan Super League τον Αύγουστο.

Εάν οι Πειραιώτες εκκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, τότε αυτό σημαίνει πως η σεζόν 2024/25 θα ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Το πρώτο ματς του 2ου προκριματικού είναι προγραμματισμένο στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

Δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη χρονιά, αρκετά ταχύτερα, ενώ θα επισπευστεί και η έναρξη της προετοιμασίας. Οι ερυθρόλευκοι φυσικά θα πρέπει να περάσουν τρεις γύρους, ώστε να εξασφαλίσουν θέση στο League Stage του Conference League.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό οι επόμενες εβδομάδες, εκτός από ένα ιστορικό, ευρωπαϊκό τρόπαιο, κρίνουν και το μέλλον των Πειραιωτών στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα