Ολυμπιακός: Ο Έσε τον δυναμώνει και τον αλλάζει

Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο καράβι και για να πετύχει κάποιος χρειάζεται να διαθέτει ποιότητα, καρδιά, ψυχή και γερό στομάχι. Ο Σαντιάγκο Έσε ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δύο μήνες πριν κλείσει τα 22 του χρόνια, ωστόσο πήρε σχεδόν αμέσως φανέλα βασικού στην πειραϊκή ομάδα. Ο Αργεντινός έκανε αμέσως τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των "ερυθρόλευκων" και είναι κομβικός στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Έσε έχει δείξει με το καλημέρα στον Ολυμπιακό

ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Η ποιότητά του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, είναι οξυδερκής, καλός τεχνικά, δυνατός, μαχητικός, αποφασιστικός, ουσιαστικός, τρέχει ακατάπαυστα, μοιράζει τελικές πάσες, ενώ κατά τη θητεία του στην Ουρακάν είχε αποδείξει πως έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα (είχε εννέα γκολ και οκτώ ασίστ). Προς το παρόν, στους "ερυθρόλευκους" δεν έχει σκοράρει και έχει μοιράσει την ασίστ στο τέρμα του Φορτούνη στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Η πειραϊκή ομάδα, πάντως, είναι διαφορετική με τον Αργεντινό χαφ στην ενδεκάδα, κι αλλιώς όταν απουσιάζει. Όπως είναι διαφορετικοί και οι συμπαίκτες του γύρω του έχοντας την υποστήριξη του νεαρού Λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 24ολεπτό στον αγώνα με τη Φράιμπουργκ και η εικόνα του Ολυμπιακού επηρεάστηκε από την απουσία του. Το ίδιο συνέβη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Έσε ήταν τραυματίας και είχε μείνει εκτός αποστολής.

Ο Έσε απελευθερώνει τους συμπαίκτες του

Αν συγκρίνει κανείς την εικόνα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (στα 49 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο) θα βρει μεγάλες διαφορές.

Θα πει κάποιος, ότι οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με τρεις κεντρικούς χαφ εναντίον της αγγλικής ομάδας και με δύο απέναντι στους "πράσινους", αλλά δεν ήταν μόνο αριθμητικό το ζήτημα. Ο Αλεξανδρόπουλος και ο Καμαρά ήταν διαφορετικοί έχοντας δίπλα τους τον Έσε. Ο Αργεντινός απελευθερώνει περισσότερο τους συμπαίκτες του στα χαφ, ενώ αποτέλεσε την καλύτερη υποστήριξη στις επελάσεις του Φορτούνη.

Ο Λατινοαμερικάνος μέσος είχε στο ματς με τη Γουέστ Χαμ την ασίστ στο τέρμα του Φορτούνη, 43 επαφές με την μπάλα, 30/34 (ποσοστό 88%) επιτυχημένες πάσες, 4/5 επιτυχημένες μακρινές πάσες, δύο τάκλιν και ήταν καταλυτικός ανασταλτικά για την πειραϊκή ομάδα.

Ο Έσε έχει εννέα παιχνίδια και μία ασίστ με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2028 και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ. Ο Αργεντινός παρακολουθείται στενά από ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά έχει ακόμη πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό και απολαμβάνει τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα