Ολυμπιακός: Λόπες και Κούντε επέστρεψαν στην αποστολή και περιμένουν την ευκαιρία τους

00:00 6/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη (06/03, 19:00, Novasports Prime και Live SPORT24) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή των ερυθρόλευκων,

οι οποίοι έχουν αρκετές απουσίες. Συγκεκριμένα Τικίνιο, Ονιεκούρου, Αγκιμπού Καμαρά, Φορτούνης και οι τιμωρημένοι Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσουκ έμειναν εκτός.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες επιστροφές, όπως είναι εκείνες των Ρόνι Λόπες και Πιέρ Κούντε. Πρόκειται για δύο παίκτες που για αρκετό καιρό φαίνεται να είναι εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς, ειδικά στο πρωτάθλημα, καθώς είτε δεν συμπεριλαμβάνονται στην αρχική αποστολή, είτε κόβονται από την 20άδα.

Περιορισμένος χρόνος το τελευταίο διάστημα

Ο Ρόνι Λόπες και ο Πιέρ Κούντε έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής τις τελευταίες εβδομάδες. Ξεκινώντας από τον 26χρονο εξτρέμ, έχει μείνει εκτός αποστολής από τα τελευταία επτά παιχνίδια της Super League Interwetten. Τελευταία φορά στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 23 Ιανουαρίου για τέσσερα λεπτά. Στο Europa League έπαιξε για πέντε λεπτά στο πρώτο ματς με την Αταλάντα, ενώ αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Λόπες, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Σεβίλλη, έδειξε σε κάποια σημεία της σεζόν ότι έχει τις δυνατότητες για το κάτι παραπάνω, όμως δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του. Μοιραία έχει βρεθεί πίσω από τα άλλα εξτρέμ των ερυθρόλευκων, όπως ο Μασούρας, ο Ροντρίγκες και ο Βαλμπουενά. Στα 22 του ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει δύο γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ.

Ο Κούντε έχει μείνει εκτός πλάνων ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Στο πρωτάθλημα έπαιξε για τελευταία φορά στις 7 Νοεμβρίου κόντρα στον Ιωνικό, ενώ μέσα στο χρόνο και μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα έχει παίξει μόλις 44 λεπτά κόντρα στον Παναιτωλικό στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος Καμερουνέζος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 στον Ολυμπιακό.

Θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία αν τους παρουσιαστεί

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στον σχηματισμό του, απόρροια και των απουσιών που υπάρχουν. Έτσι, δεν αποκλείεται ο Ρόνι Λόπες και ο Πιέρ Κούντε να πάρουν χρόνο συμμετοχής, έστω και ως αλλαγή, ανάλογα και τη ροή του παιχνιδιού. Επομένως περιμένουν αν ο Μαρτίνς τους δώσει την ευκαιρία.

Ο Πορτογάλος προπονητής άλλωστε στο ματς με τον Άρη, όπως και στα δέκα παιχνίδια των playoffs, θέλει να τσεκάρει το ρόστερ του ενόψει και του καλοκαιριού. Αυτό αφορά περισσότερο τον Κούντε, ο οποίος έχει συμβόλαιο, καθώς ο δανεισμός του Λόπες από την ομάδα της Ανδαλουσίας λήγει σε λίγους μήνες και δεν είναι σίγουρο αν ο Ολυμπιακός θα μπει σε διαπραγματεύσεις με τη Σεβίλλη.

Εν πάσει περιπτώση, εάν πάρουν συμμετοχή στο ματς απέναντι στον Άρη, θα θελήσουν να αρπάξουν την ευκαιρία. Άλλωστε, είναι σημαντικό για τους δύο ποδοσφαιριστές να δείξουν πως είναι παρόντες και να μπουν στο rotation των ερυθρόλευκων ενόψει και των playoffs. Αν συμβεί αυτό θα είναι ευχάριστο και για τον Μαρτίνς, καθώς θα έχει ακόμη περισσότερες επιλογές στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου. Μένει να δούμε τις επιλογές του Πορτογάλου, αλλά και την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο παικτών, αν παίξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα