Ολυμπιακός - Ναντ 3-1 στα πέναλτι: Θρυλικοί οι Νέοι των ερυθρόλευκων γράφουν ιστορία, προκρίθηκαν στον τελικό του Youth League

Μία μέρα μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, οι Νέοι έχουν το δικό τους ραντεβού με την ιστορία. Η Κ19 των ερυθρόλευκων επικράτησε 3-1 στα πέναλτι της Ναντ (0-0 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Youth League, ζώντας τρομερές στιγμές. Ήρωας ο τερματοφύλακας Σίνα, ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι, ενώ στο τελευταίο ευστόχησε ο Λιατσικούρας.

0-0: Λετού άουτ 0-0: Ο Μαμπόν απέκρουσε το πέναλτι του Μουζακίτη 0-0: Ο Σίνα απέκρουσε το πέναλτι του Ακαπαντί 0-1: Μπάκουλας 1-1: Τουρέ 1-2: Χ. Κωστούλας 1-2: Λερού στο δοκάρι 1-3: Λιατσικούρας

Πλέον, ο Ολυμπιακός την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19:00 θα προσπαθήσει να κατακτήσει την κούπα του Youth League, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων να θέλουν να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας των Πειραιωτών. Αντίπαλος; Είτε η Μίλαν, είτε η Πόρτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν στις 19:00.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Μουζακίτη. Ωστόσο, σύντομα η Ναντ ισορρόπησε και έδειξε απειλητική. Στο 13' ο Σίνα μπλόκαρε σουτ του Μαφουμπί εκτός περιοχής. Οι Γάλλοι πατούσαν στην ερυθρόλευκη περιοχή, ωστόσο η άμυνα των Πειραιωτών αντιδρούσε καλά.

Στο 34' ο Ολυμπιακός χτύπησε στην κόντρα και είχε καλή στιγμή για το 1-0. Ο Μπάμπης Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ναντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Γάλλοι είχαν σπουδαία ευκαιρία για το γκολ. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Σίνα βγήκε χωρίς να μπορεί να κόψει, με τον Ντουγκάρ να αστοχεί από κοντά σε κενή εστία.

Στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία για να επιστρέψουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά - πάσα στην περιοχή, ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε το πλασέ με τη μία, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε, μετά από εξέταση στο VAR για χέρι του Κωνσταντίνου Κωστούλα, στον οποίο χτύπησε η μπάλα.

Η Ναντ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Στο 50ο λεπτό, ο ο Γκιρασί πήρε την μπάλα δεξιά της περιοχής, έφυγε πλάγια, σούταρε, με τον Σίνα να διώχνει σε κόρνερ. Στο 56' ο Γκιρασί γι' ακόμη μία φορά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος απέκρουσε σουτ από μακριά.

Ο Ολυμπιακός, αφού άντεξε στην πίεση των Γάλλων, βγήκε μπροστά και στο 68' είχε καλή στιγμή για το γκολ. Ο Μουζακίτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ναντ απέκρουσε, αλλά πάνω στον Παπακανέλλο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο και στο 84ο λεπτό είχαν νέα τελική με ένα γυριστό του Πρεκατέ να περνάει άουτ. Η πίεση του Ολυμπιακού δεν απέδωσε καρπούς, έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+3' Τανούλης), Κουτσογούλας (79' Λιατσικούρας), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61' Δάμα), Χ. Κωστούλας. ΝΑΝΤ: Μαμπόν, Ακαπαντί, Ντουγκάρ, Μβαμπά, Γκοτιέ (69' Κούμους), Γκόμες, Λερού, Ενζιτά (69' Μπένγκο), Ασουμανί (81' Λετού), Γκιρασί (77' Τουρέ), Μαφουμπί.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός - Ναντ 3-1, Θρυλικοί, Νέοι, Youth League,olybiakos - nant 3-1, thrylikoi, neoi, Youth League