Λοκομοτίβα - ΑΕΚ 1-0: Φιλική ήττα με θετική παρουσία και πολλές τελικές

15:39 4/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο πρώτο της φιλικό (προπονητικού χαρακτήρα) στην Ολλανδία από την πιο έτοιμη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 1-0.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έβγαλαν σε μικρά διαστήματα κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο πλήρωσαν μια στατική φάση στο 28ο λεπτό με τον Μαρτσινάι να στέλνει την μπάλα στο βάθος της κιτρινόμαυρης εστίας με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε διαθέσιμους όλους τους παίκτες, καθώς χρησιμοποίησε μόνο τους παίκτες που είχε από

την πρώτη μέρα στο Μπουργκ Χααμστάντε. Οι διεθνείς (Μάνταλος, Αθανασιάδης, Ρότα, Τσούμπερ, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι), αλλά και τον Άμραμπατ που μπήκε στην αποστολή την Κυριακή.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και η Λοκομοτίβα που έδειξε πιο έτοιμη από άποψη φυσικής κατάστασης μπόρεσε να ανταπεξέλθει.

Η πρώτη καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων ήταν στο έβδομο λεπτό, όταν ο Γαλανόπουλος με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Σούμπαριτς να παραχωρήσει κόρνερ με ωραία επέμβαση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν αυτός που απείλησε ξανά για την Ένωση αυτή τη φορά με ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό πριν από το γκολ της Λοκομοτίβα, ο Φαν Βέερτ απείλησε με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γιόνσον, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Μετά το γκολ των Κροατών η Ένωση πίεσε κυρίως με στατικές φάσεις για να ισοφάρισει, ωστόσο έγινε ελάχιστα απειλητικό προς την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο μέρος το οποίο είχε διάρκεια 30 λεπτών, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με εξαίρεση το δίλεπτο (66' - 67'), όπου η Λοκομοτίβα απείλησε σε δύο περιπτώσεις, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί και επενέβη όπου χρειάστηκε.

Η Ένωση απείλησε στο 49' με τον Ζίνι, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ, ενώ στο 58' ο Ραντόνια με ωραία σέντρα βρήκε τον Φαν Βέερτ ο οποίος με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα προς την εστία και ανάγκασε τον Σούμπαριτς να παραχωρήσει κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων ήταν στο 65'. Ο Μουκουντί σε φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λοκομοτίβα: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ραντόνια, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μαχαίρας, Κοσίδης, Πήλιος, Λαμανάρα και Γεμπόα.

Keywords
Τυχαία Θέματα