Φενέρμπαχτσε: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού που πήγε από το ζενίθ στο ναδίρ και μπαίνει στα playoffs με ερωτηματικά και Ντόρσεϊ

Μπήκε στη σεζόν με νέο προπονητή, νέους σταρ, ανανεωμένο ρόστερ και δίψα για διάκριση. Η Φενέρμπαχτσε ήθελε από την πρώτη ημέρα της περιόδου να κάνει πρωταθλητισμό, ωστόσο της έλειψε η τύχη, αντιμετώπισε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς και χρειάστηκε να πιεστεί μέχρι να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα playoffs της EuroLeague. Ως 8η, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού

που την νίκησε φέτος δύο φορές και μάλιστα με μεγάλες διαφορές.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκλεισε τον μαραθώνιο των 34 αγωνιστικών με ρεκόρ 19-15. Είχε 12-5 στο γήπεδό της και 7-10 μακριά από αυτό, είχε καλή επίθεση αλλά όχι αποτελεσματική άμυνα και στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου μέτρησε τέσσερις νίκες και έξι ήττες. Αυτό δεν την άφησε απλώς πίσω από την τετράδα, αλλά την έβαλε και σε μπελάδες καθώς υπήρχε σενάριο πενταπλής ισοβαθμίας με Μακάμπι, Παρτίζαν, Ζάλγκιρις και Μπασκόνια που θα την άφηνε εκτός.

Τα ζευγάρια των playoffs της EuroLeague και οι διασταυρώσεις στο Final Four

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έπαιξαν για πρώτη φορά φέτος στις 13 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να επικρατούν με το ευρύ 94-67. Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που έπεισε τους πάντες για τη δυναμικότητα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία πήγε στις 31 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και έκανε και πάλι επίδειξη δύναμης με το 93-73 να κολακεύει τους Τούρκους.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε μεγάλες νίκες (2-0 την Αναντολού Εφές, 2-0 τη Μονακό), είχε όμως και πολύ άσχημες βραδιές όπως αυτές με τον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε αναλύσει στο SPORT24 τη ζημιά που έκαναν στην ομάδα του οι τραυματισμοί των Γουίλμπεκιν - Μότλι όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 είχαν βρει ρυθμό, η αλήθεια όμως είναι ότι πλέον πίεση δεν υπάρχει καθώς έστω και δύσκολα τα playoffs δεν χάθηκαν. Κι εκεί οι Τούρκοι θα αντιμετωπίσουν την καλύτερη ομάδα της σεζόν για το καλύτερο δυνατό.

Οι κορυφαίοι και τα ερωτηματικά

Ο Νικ Καλάθης κι ο Νάιτζελ Χέιζ είναι οι δύο που έπαιξαν και στα 34 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Ο εκρηκτικός Τζόναθαν Μότλι ήταν ο πρώτος σκόρερ (14.9 πόντοι, 62.8% στο δίποντο), ο πρώτος ριμπάουντερ (5.6) και ο πρώτος σε αξιολόγηση της ομάδας, κάτι σαν τον Σάσα Βεζένκοβ δηλαδή. Ο Αμερικανός διανύει σπουδαία ρούκι σεζόν, ωστόσο είναι άγνωστο αν δίπλα του θα βρίσκεται στη σειρά των playoffs που θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου ο Ντέβιν Μπούκερ.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Οι ημερομηνίες των αγώνων της σειράς

Ο έμπειρος ψηλός είναι τραυματίας, όπως και ο Σκότι Γουίλμπεκιν που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη σειρά. Ο δεύτερος μετράει 11.1 πόντους (50.6% στο δίποντο, 35.7% στο τρίποντο) και μόλις 2.6 ασίστ ανά 23:40 σε 25 αναμετρήσεις, ενώ εκτός θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο Νέμανια Μπιέλιτσα που ούτως ή άλλως έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου και όσο ποιοτικός κι αν είναι, δεν μπορεί να προσφέρει με συνέπεια σε αγώνες τόσο υψηλής έντασης.

Ο Ντόρσεϊ επιστρέφει στο ΣΕΦ

Ένα από τα πιο... σέξι ματσαρίσματα της σειράς, θα είναι αυτό των γκαρντ του Ολυμπιακού με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που πήγε πριν από μερικές εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη μετά από το ανεπιτυχές πέρασμα από Ντάλας Μάβερικς και Τέξας Λέτζεντς, ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο μετά από την αποχώρησή του από τους Σικάγο Μπουλς.

Ο ομογενής γκαρντ έχει 7.9 πόντους (42.1% στο δίποντο, 36.4% στο τρίποντο, 73.3% στις βολές), 0.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά 20 λεπτά συμμετοχής σε οκτώ αγώνες με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε, μόλις 3.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κάνει 2.2 φάουλ για να κερδίσει 2.1 και με απλά λόγια δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο σύνολο. Αυτό ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, απλώς σε αυτή τη φάση της περιόδου και με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει τα μειονεκτήματά του, ίσως ο ρόλος του να περιοριστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα