Αγκιμπού Καμαρά: Ένα διαμάντι απ' τη Γουινέα ψάχνει τη θέση του στον Ολυμπιακό

Μία μεταγραφή με το μάτι στο μέλλον επισημοποίησε την Τρίτη (13/7) ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά, με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά έως το καλοκαίρι του 2025.

Πρόκειται για ένα ταλέντο με τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης,

κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν στον Ολυμπιακό. Ο Αγκιμπού Καμαρά προορίζεται για τη β' ομάδα των ερυθρόλευκων. Εκεί, αγωνιζόμενος στη Super League 2 και παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του θα "ψηθεί" αγωνιστικά, θα αποκτήσει εμπειρία, ώστε να βοηθήσει όταν χρειαστεί την πρώτη ομάδα και γιατί όχι κάποια στιγμή να αποτελέσει βασικό της στέλεχος. Άλλωστε έχει όλα τα φόντα.

Η Λιλ τον ανακάλυψε σε τουρνουά στην Αφρική

Ο Αγκιμπού Καμαρά πριν τραβήξει τα βλέμματα πάνω του αγωνιζόταν στην Elephant de Coleah της Γουινέας. Ωστόσο, σε ένα τουρνουά στο Μαρόκο που διεξαγόταν τον Μάιο του 2018 ήταν εκεί που τον εντόπισε ο διάσημος τεχνικός διευθυντής, Λουίς Κάμπος. Εκείνος εντυπωσιάστηκε απ' τις ικανότητές του και έσπευσε να τον κάνει κάτοικο Γαλλίας.

Το καλοκαίρι του 2019, όταν και ενηλικιώθηκε έκανε το ταξίδι για την Ευρώπη, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Λιλ. Αγωνιζόταν πότε με την β' ομάδα των λιλουά και πότε με την Κ19, σημειώνοντας συμμετοχές και στο Youth League κόντρα σε κλαμπ όπως η Τσέλσι, ο Άγιαξ και η Βαλένθια.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του; Σύμφωνα με τους Γάλλους που τον ξέρουν από πρώτο χέρι είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική, ενώ έχει και την ικανότητα να βλέπει γήπεδο. Έτσι, λοιπόν, δεν άργησε να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των πρωταθλητών της Ligue 1.

Ήρωας της Λιλ στο Κύπελλο Γαλλίας

Το ντεμπούτο του Καμαρά με τη φανέλα της Λιλ ήταν βγαλμένο από παραμύθι. Οι λιλουά αντιμετώπιζαν την Ντιζόν στις 10 Φεβρουαρίου του 2021 για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Γαλλίας. Ο νεαρός μέσος ξεκίνησε βασικός και έγινε ο ήρωας του παιχνιδιού. Σκόραρε το νικητήριο γκολ στα πρώτα του 16 λεπτά με την πρώτη ομάδα της Λιλ και έδωσε την πρόκριση στους συμπαίκτες του.

Φυσικά έλαβε τα καλύτερα σχόλια μετά το τέλος της αναμέτρησης απ' τον προπονητήτη της Λιλ, Κριστόφ Γκαλτιέ: "Στο παιχνίδι συμμετείχαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, ο Αγκιμπού δεν έγραψε απλώς μία συμμετοχή. Τον βρήκα σταθερό στο παιχνίδι του, πειθαρχημένο τακτικά. Σκόραρε ένα καθοριστικό γκολ και είναι καλό γι' αυτόν. Είναι ένα παραπάνω βήμα για ένα νεαρό παιδί που δουλεύει αρκετά.

Ήρθε πέρσι, τον είδα στη δεύτερη ομάδα. Έχει απ' τα 19 προσωπικότητα στο παιχνίδι του και δεν χάνει μπάλα. Δίνει στηρίγματα και μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις, είτε δεξιά, είτε αριστερά. Διορθώνει τα λάθη του αρκετά γρήγορα και επηρεάζει θετικά την ομάδα. Ήξερα πως αν τον ξεκινήσω θα είναι σοβαρός και δυναμικός".

Ωστόσο, στη Λιλ δεν παρέμεινε για αρκετό καιρό. Συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπήρξε και παρά τα σενάρια για ομάδες από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, ο Ολυμπιακός τον έκανε δικό του. Πλέον, στους ερυθρόλευκους έχει τη μεγάλη ευκαιρία να εξελίξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του.

Συμμετοχές και με την εθνική Γουινέας

Το ταλέντου γρήγορα αναγνωρίστηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του. Έχει περάσει απ' τις μικρές ομάδες της Γουνιέας και στις 12 Οκτωβρίου έκανε το ντεμπούτο του σε φιλικό αγώνα με τις Κομόρες, ενώ τρεις μέρες αργότερα βρέθηκε στον πάγκο σε αγώνα με τη Χιλή.

Με την εθνική Γουινέας μετράει άλλες δύο συμμετοχές. Στις 31 Μαΐου αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, ενώ κλήθηκε στην αποστολή εξαιτίας της απουσίας του Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ. Λογαριασμό με την ομάδα της χώρας του άνοιξε πρόσφατα. Στις 11 Ιουνίου πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο στο 2-1 επί του Νίγηρα σε φιλική αναμέτρηση. Πλέον, περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα απ' αυτόν στα ελληνικά γήπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα