ΑΕΚ: Το πλάνο του Αλμέιδα για την απόδραση από το Φάληρο

Η ΑΕΚ κλείνει με ντέρμπι τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (13/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE

SPORT24).

Η Ένωση θέλει να φύγει με το διπλό από το Φάληρο για πολλούς λόγους. Οι βαθμολογικοί είναι προφανείς, αφού η ΑΕΚ θα εξακολουθεί να ασκεί πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (διατηρώντας στη χειρότερη περίπτωση το -6), ενώ θα μπορέσει να ξεφύγει και άλλο από τον Ολυμπιακό, αφήνοντάς τον στο -7.

Φυσικά είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να πετύχει την πρώτη της νίκη μετά από μεγάλο διάστημα κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς τελευταία φορά που επικράτησε των ερυθρόλευκων για το πρωτάθλημα ήταν το 1-2 στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 χάρη στο χρυσό γκολ που πέτυχε ο Γιακουμάκης, με την Ένωση να κατακτά μετέπειτα το πρωτάθλημα. Εκτός από αυτό το λόγο η ομάδα θα μπορέσει να τονωθεί ψυχολογικά για τη συνέχεια της σεζόν, έστω και αν θα ακολουθήσει μακρά διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία της στο ντέρμπι, κάτι που ανέφερε και ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV, καθώς πάει για ένα ακόμα παιχνίδι με την πίεση ψηλά, με σκοπό τον έλεγχο του ματς και την άμεση εκδήλωση των επιθέσεων, όπως έχει κάνει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα στη σεζόν.

Από εκεί και πέρα στα αγωνιστικά, ο Ντομαγκόι Βίντα ξεπέρασε τη θλάση, προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς από την Πέμπτη και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Αρόλντ Μουκουντί. Μαζί του ο Αλμέιδα πήρε μετά από μεγάλο διάστημα και τον Τομ Φαν Βερτ.

Αντίθετα πλην την ήδη γνωστών προβλημάτων (Ελίασον, Τσούμπερ) που θα απουσιάσουν για αρκετό διάστημα, εκτός έμεινε και ο Σιμάνσκι, ο οποίος έμεινε εκτός προπονήσεων, αλλά και του ντέρμπι λόγω ίωσης.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για το βασικό σχήμα στο ντέρμπι

Ο Αλμέιδα ξεκούρασε κάποιους παίκτες με τον ΟΦΗ και αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι και το πιθανότερο είναι ότι θα διατηρήσει το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Ο Μοχαμάντι θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας και όπως προαναφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν ο Ντομαγκόι Βίντα με τον Αρόλντ Μουκουντί. Στα δεξιά θα επιστρέψει ο Λάζαρος Ρότα, ωστόσο δεν αποκλείεται η έκπληξη με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Γιόνσον με τον Πινέδα λίγο πιο μπροστά και στις δύο πτέρυγες θα αγωνιστούν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (αριστερά) με τον Νορντίν Άμραμπατ (δεξιά). Στην κορυφή θα αγωνιστούν ο Σέρχιο Αραούχο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ένας έξτρα χαφ, ο Κώστας Γαλανόπουλος και να διαφοροποιηθεί το σχήμα με μέλημα τη μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Αραούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα