Basket League: Αυτές είναι οι 12 ομάδες της σεζόν 2022/23

Η Basket League ανοίγει σήμερα (8/10 την αυλαία της για τη σεζόν 2022/23. Μπορεί να υπήρξαν αρχικά κάποιες περιπέτειες μέχρι να πάρουν άδεια όλες οι ομάδες, αλλά το πρωτάθλημα τελικά ξεκινάει, με 12 ομάδες να μπαίνουν στην αφετηρία του.

Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός ξεκινά το πρωτάθλημα ως το φαβορί έχοντας διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού του από πέρυσι, ωστόσο την ίδια στιγμή ο "αιώνιος" αντίπαλος Παναθηναϊκός,

ελπίζει αντίστοιχα να γυρίσει σελίδα, χτίζοντας από την αρχή το ρόστερ του.

Το Περιστέρι μπήκε στην εποχή του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είναι πλέον ο head coach της ομάδας, προσθέτοντας αίγλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που η ανανεωμένη ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη, ο Προμηθέας του Μάκη Γιατρά, ο Κολοσσός του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο ΠΑΟΚ του Άρη Λυκογιάννη, ο Άρης του Γιάννη Καστρίτη και το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη έχουν υψηλούς στόχους.

Η Καρδίτσα - του προέδρου Γιάννη Μπουρούση - είναι η νέα προσθήκη στο πρωτάθλημα της Basket League καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Α2 ανδρών εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Αυτά είναι ρόστερ των 12 ομάδων της Basket League

Ολυμπιακός

Τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός μπαίνει ως το απόλυτο φαβορί. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας για τη σεζόν 2022/23 έκαναν λίγες αλλά ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ τους, ένα ρόστερ που στηρίζεται στην χημεία των παικτών του. Προπονητής παρέμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με μεγάλη απουσία αυτή του Γιώργου Πρίντεζη που αποσύρθηκε από τα παρκέ.

Προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας

PG: Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Σλούκας, Μιχάλης Λούντζης, Ιωσήφ Κολοβέρος SG: Αϊζέια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τζορτζ Πάπας SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ PF: Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς C: Μουστάφα Φαλ, Τζόελ Μπόλομποϊ, Ταρίκ Μπλακ, Παναγιώτης Τσάμης

Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι έκαναν αρκετές και δραστικές αλλαγές στο ρόστερ τους αρχής γενομένης από τον προπονητή τους που πλέον είναι ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Αρκετοί παίκτες αποκτήθηκαν, άλλοι αποχώρησαν, με τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Λευτέρη Μποχωρίδη να είναι οι μόνοι από το περσινό ροτέισον που παρέμειναν. Ο Παναθηναϊκός κοιτάει ακόμα στην αγορά για έναν πάουερ φόργουορντ.

Προπονητής: Ντέγιαν Ράντονιτς

PG: Πάρις Λι, Νέιτ Γουόλτερς, Λευτέρης Μποχωρίδης
SG: Μάριους Γκριγκόνις, Άντριου Άντριους, Νεοκλής Αβδάλας
SF: Ματέους Πονίτκα, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας PF: Ντέρικ Γουίλιαμς, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, Νίκος Χουγκάζ
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Αρτούρας Γκουντάιτις

Προμηθέας Πάτρας

Ο Μάκης Γιατράς επέστρεψε στην ομάδα που αγάπησε λίγο πριν από το φινάλε της περσινής σεζόν και τη νέα χρονιά έχτισε το ρόστερ του σχεδόν από το μηδέν κρατώντας ελάχιστους παίκτες. Οι Πατρινοί θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν την χημεία τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως και τη φετινή σεζόν θα διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλό.

Προπονητής: Μάκης Γιατράς

PG: Άντονι Κάουαν, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Γκίκας
SG: Τζο Γιανγκ,Νίκος Βασιλείου,
SF: Τρέβις Σίμπσον, Τζέρικολ Χελμς, Τούντε Φασάσι, Άγγελος Λάγιος
PF: Αρνόλντας Κουλμπόκα, Μιχάλης Τσαϊρέλης C: Τζορτζ Κόντιτ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Γιώργος Τανούλης, Γιάννης Καναβός

Περιστέρι

Η νέα εποχή στο Περιστέρι είναι γεγονός και έχει το όνομα του Βασίλη Σπανούλη. Η θρυλική μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ φόρεσε πλέον το κοστούμι του και με κύριο χαρακτηριστικό την άμυνα και το τρέξιμο θα ηγηθεί της ομάδας των δυτικών προαστίων καθώς θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της. Έχοντας δημιουργήσει ένα κράμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες με όρεξη, το Περιστέρι θα επιδιώξει να αφήσει το αποτύπωμά του στο φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Βασίλης Σπανούλης

PG: Σιλβέν Φρανσίσκο, Δημήτρης Μωραΐτης, Στέλιος Πουλιανίτης, Κωνσταντίνος Μπιλάλης

SG: Μάρκους Ντένμον, Αλέξα Ραντάνοβ

SF: Λεωνίδας Κασελάκης, Γιάννης Φύτρος, Σωτήρης Σταυρακόπουλος

PF: Ντέβιν Ντέιβις, Γιώργος Γκιουζέλης, Δημήτρης Χατζής

C: Μίρο Μπίλαν, Σακούρ Τζούστον, Βαγγέλης Ζούγρης

ΑΕΚ

Η Ένωση είχε μία περιπετειώδη και αρκετά δύσκολη σεζόν την περσινή χρονιά. Με τον Ηλία Καντζούρη στο τιμόνι και πολλά νέα πρόσωπα, η ΑΕΚ γυρίζει σελίδα πλέον και χτίζει τη νέα σεζόν σε γερές βάσεις με όπλο τον κόσμο της και την εμπειρία της στην περιφέρειά.

Προπονητής: Ηλίας Καντζούρης

PG: Τιμ Φρέιζερ, Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Αντώνης Κόνιαρης

SG: Γιάνις Στρέλνιεκς, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Ανδρέας Πετρόπουλος

SF: Κένι Γουίλιαμς, Νίκος Περσίδης

PF: Κάμερον ΜακΓκρίφ, Αλεξάντερ Μάντσεν, Παναγιώτης Φιλιππάκος

C: Ακίλ Μίτσελ, Δημήτρης Μαυροειδής

ΠΑΟΚ

Έχοντας πατήσει ήδη παρκέ για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ ξεκινά και το φετινό πρωτάθλημα με τον Άρη Λυκογιάννη στο τιμόνι και μερικές αλλαγές στο ρόστερ του (ιδιαίτερα στο κομμάτι των ξένων). Όπως όλες οι ομάδες έτσι και ο Δικέφαλος θα επιδιώξει να πετύχει κάτι καλό με πρώτο στόχο την 8αδα και την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ.

Προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

PG: Τζέιλεν Χαντς, Τζέιλεν Ράιλι, Νίκος Τσιακμάς, Θοδωρής Κωνσταντινίδης

SG: Γιανίκ Φράνκε, Γιώργος Καμπερίδης

SF: Ντάρκο Κέλι, Χρήστος Σαλούστρος

PF: Νέιθαν Ρένφρο, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Διαμαντής Σλαφτσάκης

C: Τάιλερ Πόλεϊ, Βασίλης Χρηστίδης, Στράτος Καλλιοντζής

Άρης

Την φετινή σεζόν ο Άρης δεν συμμετέχει στην Ευρώπη αφού έμεινε εκτός FIBA Europe Cup από την φάση των προκριματικών και έχει στρέψει την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί όπου δημιούργησε ένα φιλόδοξο ρόστερ με έμπειρους και νέους παίκτες αλλά και ξένους που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Γιάννης Καστρίτης παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας.

Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

PG: Τζος Χάγκινς, Γιώργος Φίλλιος, Στέλιος Χαβαλές SG: Τζανόντ Νότε, Βασίλης Τολιόπουλος SF: Όμηρος Νετζήπογλου, Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Σιδηροηλίας, Νίκος Γεροκώστας
PF: Νόα Χόρτσλερ, Ίσμαελ Σανόγκο, Φίλιππος Τσαχτσίρας
C: Τσέβεζ Γκουντγουίν, Βασίλης Καββαδάς

Κολοσσός Ρόδου

Με οδηγό του την πετυχημένη περσινή σεζόν, ο Κολοσσός Ρόδου παρουσιάστηκε στο κοινό στο Super Cup που φιλοξένησε στο γήπεδό του με ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος προπονητής της ομάδας ο οποίος προχώρησε σε μεταγραφές ορισμένων ποιοτικών και έμπειρων Ελλήνων παικτών, αλλά και αρκετών ρούκι ξένων.

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

PG: Τι Τζέι Σταρκς, Δημήτρης Κατσίβελης, SG: Άλεξ Μπαρσέλο, Μαρκίς Τιγκ, Χρήστος Ιορδάνου SF: Χάρης Γιαννόπουλος, Σάσα Στεφάνοβιτς PF: Λίνος Χρυσικόπουλος, Μάλικ Όσμπορν, Σωτήρης Μπιλλής
C: Γιανίκ Μορέιρα, Μανώλης Χατζηδάκης

Λαύριο

Αφού έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του για χάρη του Παναθηναϊκού στα μέσα της περσινής σεζόν, ο Χρήστος Σερέλης επέστρεψε στο Λαύριο και θα είναι ξανά ο οδηγός του. Ο τεχνικός της ομάδας των Μεσογείων θα στηριχτεί σε νέα και φιλόδοξα παιδιά όπως κάνει συνήθως και το Λαύριο θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Χρήστος Σερέλης

PG: Τζάστιν Γκρέι, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Γιάννης Καρακώστας, Απόστολος Νικολαΐδης
SG: Αρ Τζέι Κόουλ, Θοδωρής Ζάρας, Γιαννίκος Αϊβαζίδης, Κώστας Φιλοξενίδης
SF: Σάβιον Φλαγκ, Αλ Ντούραμ, Άλφης Πιλάβιος, Δημήτρης Δεϊμέζης PF: Σαχίντ Ντέιβις, Πέτρος Γερομιχαλός, Μιχάλης Σπρίντζιος
C: Κερ Κουάθ, Στράτος Βουλγαρόπουλος

Απόλλωνας Πάτρας

Οι Πατρινοί βρίσκονται για δεύτερη σερί χρονιά στην κορυφαία κατηγορία, με την πρώτη τους εμφάνιση την προηγούμενη σεζόν να χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη. Φέτος οι προσδοκίες ανεβαίνουν το ίδιο και επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας για κάτι καλό. Ο Νίκος Βετούλας παρέμεινε και προχώρησε σε προσθήκες που ελπίζει ότι θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ομάδας.

Προπονητής: Νίκος Βετούλας

PG: Σαματζέι Τζόουνς, Νικ Γκρίφιν, Ζώης Καράμπελας, Οδυσσέας Καραλής SG: Ράιαν Τέιλορ, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, Κώστας Αθανασόπουλος
SF: Ομάρ Κάλχουν, Τηλέμαχος Βησσαρίου, Γιώργος Κογιώνης
PF: Αντόνιο Ντέιβις, Νίκολα Μίσκοβιτς, Θοδωρής Αθανασόπουλος
C: Γιώργος Μπόγρης, Ιμπραχίμ Σίλα

Ιωνικός Νίκαιας

Τη φετινή σεζόν ο Ιωνικός ξεκινά με εντελώς διαφορετικούς στόχους από την περσινή. Με τον Άγγελο Τσίκληρα να παραμένει στο τιμόνι της ομάδας, η ομάδα της Νίκαιας έχτισε ένα ρόστερ από το μηδέν και στοχεύει στην παραμονή, κάτι που δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση δεδομένης και της ενίσχυσης των υπολοίπων ομάδων σε ένα πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό.

Προπονητής: Άγγελος Τσίκληρας

PG: Βαγγέλης Μάντζαρης, Ρέισον Σίμονς
SG: Ντιέγκο Κάπελαν, Νίκος Αρσενόπουλος, Kωνσταντίνος Κορκόντζελος SF: Νταβόντε Λέισι, Γιώργος Πετανίδης, Βαγγέλης Μπέμπης, Χαράλαμπος Κιούσης
PF: Ντιόντε Χόκινς C: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Όστιν Λόουτον, Νίκος Οκεκόγουεν

Καρδίτσα

Πρόκειται για την νέα προσθήκη στο φετινό πρωτάθλημα, την ομάδα που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια της Α2 ανδρών. Η Καρδίτσα, με τον κόσμο στο πλευρό της και φιλοδοξίες για μία πετυχημένη χρονιά θα έχει τον Βαγγέλη Αγγέλου στο τιμόνι της και έμπειρους παίκτες (όπως ο Αθηναίου) να την οδηγούν στο παρκέ, παράλληλα με την παρουσία παικτών που ξέρουν την κατηγορία (όπως ο Γόντικας και ο Αγραβάνης) και νεαρών ξένων.

Προπονητής: Βαγγέλης Αγγέλου

PG: Άλεξ Χάντερ, Θανάσης Τσούκας SG: Τζέιμς Μπέιτμον, Γιάννης Αθηναίου, Αιμίλιος Αλεξιάδης, Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης
SF: Σαγίντ Πριτζέτ, Γιάννης Αγραβάνης, Αντώνης Πεφάνης
PF: Ντέιβιντ Γκάμπροβσεκ, Τζίμι Μπόχαϊμ
C: Τζαβίν Ντελόριερ, Κωστής Γόντικας, Θωμάς Κώττας, Θοδωρής Καρράς

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Λαύριο - Προμηθέας (16:00, ΕΡΤ3) Ιωνικός - Κολοσσός (17:00, ERT Sports 1) Περιστέρι - ΠΑΟΚ (19:15, ΕΡΤ3)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Άρης - Παναθηναϊκός (16:00, ΕΡΤ3) ΑΕΚ - Καρδίτσα (19:15, ΕΡΤ3)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός (19:15, ΕΡΤ3)

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Basket League 2022-23.

Keywords
basket, league, basket, σεζον, league, ομαδες, fiba europe, ολυμπιακος, παναθηναικος, περιστερι, head, coach, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αρης, νέα, ελλαδα, βασεις, τιμ, fiba, europe, cup, super, χατζηδακης, γιαννικος, εμφάνιση, μπογρης, ερτ3, ert, sports, ομαδα διας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, μπουρουσης, στρατος, Καλή Χρονιά, κωστας καρρας, λεωνιδας τζανης, νεος παπας, σιλά, ξανα, αδεια, αυλαια, ιωσηφ, μπασκετ, ξανθοπουλος, ομηρος, προγραμμα, χημεια, αγορα, αιγλη, αλεξ, αμυνα, απολλων, βρισκεται, γεγονος, γηπεδο, γιωργος μπογρης, εμφάνιση, εποχη, επιθυμια, ευρωπη, ζημια, ζωης, ιδια, ιδιο, υποθεση, θωμας, θοδωρης, ιωνικος, καρδιτσα, λαυριο, λεωνιδας, λινός, μηδεν, μιρο, μικρο, μορφη, νοα, ομαδα, οδηγος, οδυσσεας, οσμπορν, ονομα, παιδια, πιλαβιος, σερι, σλουκας, σχιζας, τειλορ, τιμ, τρεξιμο, χρηστος, χοκινς, κωνσταντινος, super, coach, cup, δημητρης, ενωση, europe, fiba, fiba europe, head, ιορδανου, κολοσσος, κομματι, κωστας, κωστας παπανικολαου, sports, σωτηρης, θανασης
Τυχαία Θέματα