Το σχέδιο Τσίπρα και Καμμένου: Η μεταμόρφωση του Καμμένου σε «εχθρό»

20:33 19/12/2018 - Πηγή: In.gr

Οι περισσότεροι το παρουσιάζουν ως σύγκρουση. Υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης και ότι μπορεί να πάμε πρόωρες εκλογές. Παρουσιάζουν τη «ρήξη» Καμμένου και Τσίπρα ως πλήγμα και κόστος και για τους δύο.

Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Τσίπρας και Καμμένος

τα έχουν βρει σε αυτό που πρέπει: σε ένα χειρισμό γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα τους επιτρέψει να πάνε, ο καθένας ξεχωριστά, με τους καλύτερους όρους για τις εκλογές.

Το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί μια εικόνα όπου ο Πάνος Καμμένος από συγκυβερνήτης γίνεται ο «μεγάλος εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να μπορέσει να επιβιώσει εκλογικά.

Η μεθόδευση θα είναι απλή και με τον τρόπο τους την έχουν προαναγγείλει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα διαμορφώσει μια πλειοψηφία γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν χρειάζονται πολλοί, 151 του φτάνουν.

Έχει 145 στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, 4 από το Ποτάμι, την υπουργό Παπακώστα και του χρειάζεται απλώς ένας ακόμη από τους φιλικούς προς τη συμφωνία βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Με αυτό τον τρόπο η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή και γιατί διαφορετικά θα ήταν τεράστια υποχώρηση για τον Τσίπρα και γιατί αυτό απαιτούν οι αμερικανοί που δεν θέλουν να δουν μισές δουλειές.

Ο Πάνος Καμμένος, που δύσκολα θα τολμούσε ακόμη και να σκεφτεί να πάει κόντρα σε στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ δεν θα κάνει τίποτα πριν την επικύρωση. Θα καταψηφίσει, θα παραιτηθεί από υπουργός, όπως θα κάνουν και ορισμένοι υπουργοί των ΑΝΕΛ και θα αποσυρθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανασυνθέσει την κυβέρνηση, ώστε να φτάσει μέχρι το φθινόπωρο.

Αυτό θα γίνει είτε με το ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν θα πάρει 151, είτε με το να εξασφαλίσει τις επιπλέον ψήφους που χρειάζεται, αποσπώντας βουλευτές από το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Με αυτό τον τρόπο θα παρατείνει την προεκλογική εκστρατεία που ούτως ή άλλως έχει ήδη ξεκινήσει, θα ψηφίσει μερικά μέτρα ακόμη, θα κάνει τη διεύρυνση και γενικά θα πάει με το ρυθμό που θέλει που στηρίζεται στην αρχή ότι εφόσον έστω και λίγο κλείνει η ψαλίδα με τη ΝΔ θα εξαντλήσει όλο το χρόνο για να την κάνει ακόμη πιο μικρή.

Και βέβαια θα λέει στο εσωκομματικό ακροατήριο ότι επιτέλους δεν κυβερνούν με τους «ψεκασμένους» και τους «πατριδοκάπηλους».

Ο Πάνος Καμμένος θα ξεκινήσει το δικό του «ανένδοτο».

Θα είναι ο μεγάλος μακεδονομάχος.

Θα καταγγέλλει ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που «πούλησε τη Μακεδονία».

Θα διεκδικεί τα «καλά» μέτρα της συγκυβέρνησης ως δικές του προτάσεις και θα αποδίδει όλα τα αρνητικά στον Τσίπρα.

Θα μπορεί να ξαναγίνει όσο εθνικιστής, θρησκευόμενος, και ακροδεξιός θέλει.

Και ελπίζει ότι για άλλη μια φορά θα πείσει ξανά το κοινό του, ιδίως από τη στιγμή που δεν θα αυτολογοκρίνεται.

Θα τους βγει το σχέδιο; Άγνωστο, γιατί υπάρχει περίπτωση να συναντήσουν και οι δύο συσσωρευμένη «βουβή» δυσαρέσκεια και τιμωρητική ψήφος.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η «ρήξη» συμπεφωνημένη θα είναι και «βάσει σχεδίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, Καμμένου,tsipra, kammenou