Θρήνος στον αθλητισμό: Εφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

21:44 1/8/2019 - Πηγή: In.gr

Δεν έχουν περάσει 40 ημέρες από τον θάνατο του Μπάμπη Χολίδη και η ελληνική πάλη θρηνεί ακόμη μία απώλεια.

Ο Γιώργος Ποζίδης, ο «Πόντιος γίγαντας», 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Ο Γιώργος Ποζίδης είχε γεννηθεί στην Κοζάνη και από μικρό παιδί αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό με στόχο να γίνει πυγμάχος.

Πήγε στις εγκαταστάσεις

της ΧΑΝΘ αλλά ο τότε προπονητής του συλλόγου, Στέφανος Ιωαννίδης, τον έπεισε να ασχοληθεί με την πάλη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Ποζίδης

Ο «τίμιος γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε ασχοληθεί από πολύ νέος με τον αθλητισμό. Είχε βγεί 6ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ο Γιώργος Ποζίδης όταν αποφάσισε να μπει στο χώρο του αθλητισμού είχε στο μυαλό του την πυγμαχία. Μπήκε τυχαία στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των δυνατών.

Το «φλερτ» κράτησε λίγο εξαιτίας του προπονητή της πάλης, Στέφανου Ιωαννίδη. Βλέπετε, μάγευε το νεαρό Ποζίδη στις προπονήσεις των παλαιστών. Έτσι ξεκίνησε μια πλούσια σε διακρίσεις καριέρα για τον αθλητή από την Μαυροπηγή Κοζάνης, που πήγε στη Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις των ΤΕΦΑΑ.

Στα ΤΕΦΑΑ δίδαξε και ως καθηγητής, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996).

Διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης. Είχε δύο γιους, τον Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα