Θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ : Καμία επαφή με το τάνκερ Stena Impero

03:48 20/7/2019 - Πηγή: In.gr

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενοπλοίου υπό βρετανική σημαία το οποίο «κατασχέθηκε» από τους Φρουρούς της Επανάστασης, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή με το σκάφος μετά την «επίθεση» που δέχθηκε στα Στενά του Ορμούζ.

«Δέχθηκε επίθεση»

«Το πλοίο μας Stena Impero δέχθηκε επίθεση από μικρά πλεούμενα και ελικόπτερο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ, στα διεθνή ύδατα», ανέφερε

η πλοιοκτήτρια, Stena Bulk, σε ανακοίνωσή της.

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να έλθουμε σε επαφή με το σκάφος, το οποίο έχει πάρει πορεία προς βορρά, προς την κατεύθυνση του Ιράν», κατά την ίδια πηγή.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το πλοίο δεν παρέβη κανένα διεθνή κανονισμό ούτε τους κανόνες τις ναυσιπλοΐας.

«Αγνόησε προειδοποιήσεις»

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε δηλώσεις πηγής προσκείμενης στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά την οποία το πετρελαιοφόρο είχε απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού θέσης του, αγνόησε προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης και κινείτο σε λαθεμένη κατεύθυνση σε θαλάσσια οδό στα Στενά του Ορμούζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 23 μέλη πληρώματος. Οι ναυτικοί αυτοί είναι «Ινδοί, Ρώσοι, Λετονοί και Φιλιππινέζοι», σύμφωνα με τον Ερικ Χανέλ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Stena Bulk.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί» και «η ασφάλεια (…) του πληρώματός μας παραμένει ο βασικός μας σκοπός», κατά τον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, Στενά, Ορμούζ, Καμία, Stena Impero,thriler, stena, ormouz, kamia, Stena Impero