Στο 13% ο ΦΠΑ για καφέ και τσάι στο ράφι με νομοτεχνική βελτίωση

17:53 14/5/2019 - Πηγή: In.gr

Κατατέθηκαν και επισήμως στη Βουλή οι αλλαγές στον ΦΠΑ στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Βάσει της νομοτεχνικής βελτίωσης στον μειωμένο συντελεστή 13% από 24% εντάσσονται ο καφές και το τσάι στο ράφι.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% από 24%

εντάσσονται επίσης:

– προϊόντα καφέ, τσάι, μπαχαρικά, παρασκευάσματα καρπών, λαχανικών και φρούτων, εκχυλίσματα αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ.

Επίσης στον μειωμένο συντελεστή 6% από 13% εντάσσεται εκτός από το φυσικό αέριο που ίσχυε και η τηλεθέρμανση.

Βελτίωση έφερε το υπουργείο Οικονομικών και στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην Εφορία σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Βάσεις αυτής ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα αυξάνεται σε 24 έως 36 από 18 έως 30 που ίσχυε.

ΥΠΟΙΚ: Προσεχώς και άλλες θετικές εκπλήξεις

«Αυτές μπορούμε αυτές κάνουμε σήμερα. Θα συνεχίσουμε. Κάντε υπομονή. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις, χρησιμοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρου που θα έχουμε», τόνισε η κυρία Παπανάτσιου.

Στο 24% ο καφές ως ρόφημα

Παρά τις αντιδράσεις στην αγορά εστίασης το οικονομικό επιτελείο δεν προχώρησε στην άρση του διαχωρισμού του καφέ ως πρώτη ύλη και ως ρόφημα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών το πρωί της Τρίτης, μειώσαμε τον ΦΠΑ του καφέ στο ράφι και όχι στις καφετέριες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας διευκρινιστικά πως για τον σερβιριζόμενο καφέ «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια» μείωσης του ΦΠΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε την βελτιωτική τροπολογία «για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», λέγοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα