Στα «χαρακώματα» γιατροί και φαρμακοποιοί για τους εμβολιασμούς

20:52 29/7/2019 - Πηγή: In.gr

Για την πιστοποίηση που θα πρέπει να λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί για να μπορούν από εδώ και πέρα να κάνουν ενέσεις μίλησε μέσα από την εκπομπή One Direct ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ο εμβολιασμός από φαρμακοποιούς ήταν κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν και μάλιστα τόσο με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, όσο και του κράτους αφού είναι κάτι που βοηθάει στο να μην συσσωρεύεται ο κόσμος στα ιατρεία. «Δεν πάμε να πάρουμε την δουλειά

των γιατρών» τόνισε για να διευκρινίσει πως «με τη διαδικασία αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δε, υπάρχουν πολλοί γιατροί που στέλνουν τους ασθενείς στους φαρμακοποιούς για περισσότερες ιατρικές πράξεις, όπως η μέτρηση της πίεσης. «Να ευγνωμονεί ο ελληνικός λαός το φαρμακείο και τον φαρμακοποιό γιατί καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχει ανάγκη ο λαός» είπε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Πειραιά συμπλήρωσε «αυτό ίσως να μην το καταλαβαίνετε εσείς, αλλά το καταλαβαίνει ο κόσμος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης σχολίασε πως «είναι ιατρική πράξη ο εμβολιασμός και άρα είναι απαραίτητη τουλάχιστον η παρουσία γιατρού» και συμπλήρωσε ότι «οι φαρμακοποιοί θέλουν πολλά χρόνια να κάνουν επισήμως εμβόλια. Δε ξέρουμε για ποιο λόγο θέλουν να μπουν στα χωράφια κάποιων άλλων». Επιπλέον έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για το θέμα. «Γίνεται μια ιατρική πράξη από κάποιον μη γιατρό. Θα πληρωθούν γι αυτή τη πράξη; Η μήπως είναι μια ιστορία μάρκετινγκ για να πωληθούν περισσότερα εμβόλια από το συγκεκριμένο φαρμακείο;». Ακόμα, είπε ότι θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί να φροντίσουν «να κατοχυρώσουν πρώτα τα δικαιώματα των ασθενών και των φαρμακοποιών» και επεσήμανε ότι πολλοί φαρμακοποιοί στην Ελλάδα «πωλούν φάρμακα στους ασθενείς χωρίς συνταγή ιατρού». Eπίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιλογή να εμβολιάζουν οι φαρμακοποιοί. «Έγινε για πολιτικούς λόγους, ώστε να ικανοποιηθούν οι φαρμακοποιοί και δευτερεύοντος για λόγους οικονομίας» κατέληξε. Αμφότεροι, πάντως, κατηγόρησαν τον συνομιλητή τους για «μένος».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα