Πεθαίνοντας με αριστερή κυβέρνηση

14:01 8/1/2019 - Πηγή: In.gr

Μπορεί όλοι να χαίρονται από το χιόνι και να μην τρελαίνονται από τον «Τηλέμαχο», ωστόσο, υπάρχει και η δραματική πλευρά της κατάστασης. Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε με το θάνατο ενός 24χρονου στη Μόρια αλλά και με το θάνατο ενός ακόμη αλλοδαπού στη Ρόδο και τον τραυματισμό άλλων δύο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο θάνατός του προήλθε από αναθυμιάσεις, εξαιτίας αυτοσχέδιου μαγκαλιού που είχε ανάψει μέσα στην παλαιά οικία. Πρόκειται για αλλοδαπούς, που διέμεναν στο νησί της Ρόδου τα τελευταία χρόνια.

Για τον άτυχο νεαρό από το Καμερούν

που πέθανε στο φρικτό κέντρο φιλοξενίας (ή στρατόπεδο συγκέντρωσης) προσφύγων στη Μόρια, τα αίτια του θανάτου διερευνώνται. Αλλά για σκεφτείτε το καλά. Ενας πρόσφυγας νεκρός κι ένας αλλοδαπός επίσης νεκρός από… μαγκάλι, όμως, είναι απλά Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες, δεν υπάρχουν κραυγές, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που έχει καταντήσει έτσι την Ελλάδα.

Κανείς δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το γεγονός ότι στη Μόρια πεθαίνουν, αυτοκτονούν, βιάζονται, κακοποιούνται. Πιθανότατα να μην γνωρίζαμε ότι είναι κολαστήριο αν δεν το έγραφαν τα ξένα ΜΜΕ.

Κανείς δεν ασχολείται με το γεγονός ότι ένα μαγκάλι προκάλεσε το θάνατο ενός άτυχου αλλοδαπού, που έφυγε από την πατρίδα του για να σωθεί και πέθανε στην Ελλάδα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από «ανθρωπιστικές οργανώσεις», από τους υπεύθυνους τομείς των κομμάτων, από πολιτικούς που σε άλλες περιπτώσεις θα… έβγαιναν από τα ρούχα τους και θα έκαναν καταγγελίες βγάζοντας διαπρύσιους λόγους στη Βουλή και στα τηλεπαράθυρα.

Και καλά οι νεοφιλελέδες (όπως τους αποκαλεί η Κουμουνδούρου) είναι ανάλγητοι, τους ενδιαφέρει μόνο το κεφάλαιο, μισούν τους πρόσφυγες, δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν πολίτες που ζεσταίνονται ακόμη με μαγκάλι. Η Αριστερά που είναι; Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται για να καταγγείλει την κυβέρνηση για τα μαγκάλια ή για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια; Εστω μια ανακοίνωση για να εκδηλώσουν τη στεναχώρια τους, τη ντροπή τους, την αγωνία τους για τη χώρα δεν υπάρχει; Ο Τσίπρας θα πάψει να ασχολείται με τον Καμμένο; Ο Παπαδημούλης που διεθνοποιούσε κάποτε τα… μαγκάλια του Σαμαρά που σκότωσαν τα παιδιά στη Λάρισα, δεν θα μιλήσει; Δεν θα τουιτάρει καν; Μα γιατί;

Τα παραπάνω είναι η απόδειξη πως ο λαϊκισμός μπορεί ακόμη και περνά στην ελληνική κοινωνία. Οι κραυγές, οι καταγγελίες, οι ψεύτικες οιμωγές για τους νεκρούς, για τους φτωχούς, για τους πρόσφυγες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη χώρα. Και μπορούν μέχρι και κυβέρνηση να βγάλουν.

Τόσοι και τόσοι έχουν κάνει πολιτικές καριέρες αν και είναι άχρηστοι και άσχετοι, ακριβώς και μόνο γιατί «πούλησαν» την ευαισθησία τους για τους πρόσφυγες και τους φτωχούς.

Ομως, έτσι δεν πάει μπροστά η χώρα. Με καταγγελίες, επιθέσεις, ψευτοευαισθησία και άκρατο λαϊκισμό μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσουν. Αραγε ο Τσίπρας και η παρέα του έβαλαν μυαλό; Ή θα κάνουν τα ίδια όταν θα βρεθούν ξανά στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

Keywords
Τυχαία Θέματα