Όταν στο «αντίο» σου έχεις χαφ Μοράν και Τσόσιτς, το μηδέν μοιάζει φυσιολογικό

20:46 13/12/2018 - Πηγή: In.gr

Το να τελειώσει η ΑΕΚ τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς βαθμό, δεν ήταν κάτι που υπήρχε ως εκτίμηση στο μυαλό κανενός εντός ομάδας. Ασχέτως με το ότι αυτή η σειρά αγώνων ήταν για την Ένωση κάτι υπερβατικό, υπήρχε η προσδοκία πως οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να κλείσουν με το κεφάλι ψηλά τις υποχρεώσεις τους, πετυχαίνοντας κάποια θετικά αποτελέσματα. Ή τουλάχιστον… ένα.

Όπως αποδείχθηκε στην πράξη το ταβάνι της ΑΕΚ είναι αρκετά χαμηλό για τα συγκεκριμένα δεδομένα. Και δεν

αρκούσε για να δώσει στην Ένωση το δικαίωμα να σταθεί αξιοπρεπώς στον θεσμό. Διότι όταν τελειώνεις τον όμιλο με μηδέν βαθμούς, αντιλαμβάνεσαι πως δεν πέτυχες ούτε το μίνιμουμ.

Η ΑΕΚ ήξερε από την αρχή πως όλη αυτή η διαδικασία ήταν διδακτική. Μια συλλογή εμπειριών για κάτι που προέκυψε απρόσμενα και που η ομάδα θα προσπαθούσε να χαρεί και να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Στο τέλος της διαδρομής, δεν μπορώ πάντως να πω με σιγουριά πως η Ένωση μπορεί να κρατήσει έστω και κάτι από όλο αυτό.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν ήταν έτοιμοι για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Και δεν ήταν έτοιμοι γιατί δεν φρόντισαν να είναι. Από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσαν να γίνουν 2-3 κινήσεις που θα επέτρεπαν στην ΑΕΚ, τουλάχιστον να είναι ανταγωνιστική. Όταν όμως η Ένωση αγωνίζεται στο τελευταίο ματς του ομίλου με αμυντικά χαφ τον Τσόσιτς και τον Μοράν, τότε μάλλον το αποτέλεσμα, δηλαδή το μηδέν στο σακούλι μετά από έξι ματς, δείχνει φυσιολογικό. Και αυτό ίσως είναι εκείνο που είναι κακό για την ΑΕΚ. Το ότι βάσει των δυνατοτήτων της και βάσει της εικόνας της έναντι των αντιπάλων, δεν μοιάζει με έκπληξη το ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο.

Η ΑΕΚ κατάλαβε από πρώτο χέρι πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας άλλος θεσμός. Τους ρυθμούς του οποίου αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να ακολουθήσει. Αν αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό για τους Κιτρινόμαυρους, τότε ίσως αυτή η διαδρομή, φέρει ένα όφελος για την ΑΕΚ. Που θα πρέπει να ανεβάσει αρκετά τον πήχη της, αρχικά για να βρεθεί ξανά άμεσα σε αυτό το επίπεδο και σε δεύτερο πλάνο, για να μην δείχνει πάλι σαν τον φτωχό συγγενή.

Keywords
Τυχαία Θέματα